Test

Tarihler: 14 Nisan 2005 Perşembe ~ 14 Nisan 2005 Perşembe - Saat: 19:30

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye

Ücret: 13 YTL - 9 YTL.

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 (CRR)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2005 ~ Nis 14, 2005

Akbank Oda Orkestrası “Dünden Bugüne” Nisan 2005 Konserleri
Şef: Cem Mansur
Solist: Stephen Kovacevich (piyano)
“Uygarlık ve Soykırım”

F. Mendelssohn (1809-1847): “Yaylı Sazlar Senfonisi no. 10”
L. v. Beethoven (1770-1827): “Piyano Konçertosu no. 3”
Ara
P. Haas (1899-1944): “Yaylılar İçin Etüt”
R. Strauss (1864-1949): “Metamorphosen”

Akbank Oda Orkestrası, İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminin 60’ıncı yıldönümünde, Avrupa uygarlığının zirvesini ve merkezini tanımlayan Alman müziğinin altın çağını, Nazi vahşetiyle değişik ortamlarda yüz yüze gelen iki besteciyle karşı karşıya getiriyor.
Berlin’de varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Mendelssohn, Protestan Alman kültürüne tamamen asimile olmuş bir Yahudi bestecisiydi. 12-14 yaşları arasında yazdığı yaylı sazlar senfonileri arasından, günümüze tek bölümü kalmış olan “10. Senfoni”, olgunluğu ve yaratıcılığıyla şaşırtıcı bir başyapıt.

Beethoven’in “3. Piyano Konçertosu”nu, bestecinin eserlerinin belki de yaşayan en büyük yorumcusu, Stephen Kovacevich seslendiriyor.
Richard Strauss, son eseri, 23 solo yaylı saz için “Metamorphosen”da, Beethoven’e de bir gönderme yapıyor. Savaş boyunca Almanya’yı terk etmemiş az sayıda müzisyenden biri olan, postromantik akımın dehası Strauss için, savaşın sonuna doğru Dresden’in bombalanması, Alman kültürü ve “eski dünya”nın sonunu simgelemiş... Sanatçının tarih ve toplumsal gerçeklerle hesaplaşmasının en çarpıcı örneği olan, güzelliği hiçbir zaman eskimeyen bu olağanüstü eserden önce Akbank Oda Orkestrası, aynı aylarda yazılan, ancak bestecisi Auschwitz Toplama Kampı’nda öldürülen Pavel Haas olan “Yaylılar İçin Etüt”e yer veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT