Test

Tarihler: 08 Ocak 2004 Perşembe ~ 08 Ocak 2004 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

Ücret: Tam: 30 Milyon TL. Emekli, Öğretmen ve Öğrenci: 15 Milyon TL.

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Borusan Kültür Merkezi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

Adres: Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 292 06 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 8, 2004 ~ Oca 8, 2004
VADİM GLUZMAN BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI İLE BİRLİKTE ÇALIYOR
Uluslararası müzik dünyasında döneminin en heyecanlı ve enerjik kemancılarından biri olarak tanınan Vadim Gluzman, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Ocak ayı konserinin solisti olarak iki konser vermek üzere İstanbul’a geliyor.
Güçlü tekniği ve ustalığı ile müzikseverleri büyüleyen Gluzman, Daimi Şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 7 Ocak Çarşamba günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 8 Ocak Perşembe günü Lütfi Kırdar Konser Salonu’nda konser verecek. Her iki konser de saat 20.00’de başlayacak. Gluzman’ın, Dvorak’ın la minör, op 53 Keman Konçertosu’nu seslendireceği programda, Adnan Saygun’un Orkestra için Çeşitlemeleri ve Çaykovski’nin 1 numaralı, sol minör, op. 13 Senfoni’si Kış Rüyaları yer alıyor.
Gluzman, 8 Ocak Perşembe günü saat 10.00 – 14.00 saatleri arasında İtalyan Kültür Merkezi’nde bir master- class düzenleyecek. Dinleyen herkese açık olan master – class’a aktif olarak katılmak isteyenler Borusan Kültür ve Sanat Merkezi’ne başvurabilir.
Döneminin en heyecanlı ve en enerjik kemancılarından biri olarak tanınan Gluzman derinliği olan parlak bir sanatçı olarak uluslararası bir ün kazandı. Amerika, Avrupa, Rusya, Japonya ve Kanada’da solist ve oda müzisyeni olarak konserler verdi, piyanist eşi Angela Yoffe ile düetler yaptı.
1991’de daha 16 yaşında iken Isaac Stern ile beş dakika çalabilme şansına erişti. Bu kısa beraberliğin hemen ardından harika bir dostluk doğdu. Isaac Stern’nin önerisi üzerine 1 yıl sonra Amerika - Israil Kültür Vakfı Gluzman’a bir Pietro Guarneri kemanını ödünç verdi. Daha sonra Henryk Szeryng Vakfı’nın prestij ödülü olan 1994 “Career Award”ı aldı. 1996’da Szeryng Koleksiyonu’ndan bir yay sahibi oldu. Gluzman şimdi Chicago Stradivari Derneği’nin kendisine verdiği bir “1690 ex-Leopold Auer Stradivari” kemanı ile çalıyor.
Dünyanın önde gelen senfonik orkestraları ile konserler veren Gluzman, 1973’te Ukrayna’nın Zhitomir şehrinde doğdu. Profesyonel müzisyen bir aileden gelen Gluzman ilk keman çalışmalarına 7 yaşında başladı. 1990’da Israil’e yerleşmeden önce Zakhar Bron ve daha sonra Tel-Aviv’de Rubin Müzik Akedemisin’de Yair Kless ile ayrıca Amerika’da Arkady Fomin ve Juilliard Okulu’nda Dorothy Delay ve Masao Kawasaki ile çalıştı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT