Test

Tarihler: 18 Şubat 2005 Cuma ~ 18 Şubat 2005 Cuma - Saat: 24:00

Yer: Crystal Club

Ücret: 30 YTL (1 içki dahil) + 18 yaş

Nereden Alınır: Crystal Club

Adres: Muallim Naci Cad. No:109 Ortaköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 261 19 88

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2005 ~ Şub 18, 2005
Derrick L. Carter –(www.classicmusiccompany.com, CHICAGO)

Dans müzik otoriteleri tarafından günümüzün en iyi house dj’I olarak gösterilen Derrick Carter Chicago asıllı. Dj’liğe küçük yaşlarda başlayan Carter, Chicago’nun meşhur plakçısı Gramaphone Records’da çalışarak ve birçok warehouse partisinde çalarak şehrin önde gelen house djlerinden biri oldu. İlk setlerinde house, old-school disco, soul ve jazz’I sentezleyerek, kusursuz mixingiyle yeni nesil Chicago dj’lerini etkiledi. Kısa zamanda yakaladığı başarıyla Shelter, Foxy’s ve Smart Bar gibi clublarda resident dj’lik yapmaya başladı ve dünyayı dolaşarak uluslararası bir üne sahip oldu. Ron Hardy, Marshall Jefferson ve Frankie Knuckles gibi efsanevi Chicago djlerinden sonra şehirle birlikte ismi en çok anılan dj oldu. İngiltere’de de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Derrick Carter 1996’da Muzik dergisi tarafından yılın en iyi dj’i seçildi.
Dj’likte gösterdiği başarıyı kısa süre içerisinde prodüksyona taşımayı bilen Derrick Carter, 1988 yılında Mark Farina ve Chris Nazuka ile birlikte Symobls & Instruments ismi altında ilk plağını yayınladı. İngiltere’de gelişmekte olan ambient techno akımı üzerinde mühim bir etkisi olan plak sayesinde Derrick Carter saygı gören bir prodüktör oldu. İlk albümünü Sound Patrol adı altında yayınladı. Albüm zamanın teknolojik soundlarından uzak soulful bir çalışmaydı. Chris Nazuka’yla birlite de Rednail Kids ikilisini oluşturup günümüzde house klasiği statüsünde görülen birçok çalışmaya birlikte imza attılar. Rednail dışında, Oneiro ve Tone Theory isimleriylede single’lar yayınlamaya devam etti.
Dj’likte ve prodüktörlükte yakaladığı başarı sayesinde underground kimliğini korumakla beraber dans müziğin en önemli simalarından biri oldu. Carter, Londra’nın efsanevi korsan dans müzik radyosu Girls Fm’den tanınan Luke Solomon ile birlikte Classic Records’ı kurmak üzere Londra’ya taşındı. Classic Records’ın ilk single’I Rednail’in ‘I think of You’su oldu. Özellikle Derrick Carter’ın kendi prodüksyonu olan ‘Nü Pschidt’ büyük başarı yakaladı ve bir acid house efsanesi olan Andrew Weatherhall tarafından “yılın, hatta önümüzdeki iki yılın en iyi house plağı olarak” gösterildi. Classic ilk singleından beri yayınlanan müziğin çok yönlülüğü ve kalitesi sayesinde efsanevi bir label statüsüne ulaştı. Dj Sneak’ten Mathew Herbert’e birçok prodüktörün çalışmalarını imzalayan Derrick Carter geçtiğimiz sene içerisinde kendi adı altında ‘Squaredancing in a Roundhouse’ isimli albümü yayınladı. Müzikal anlamda büyük bir çeşitlilik sergileyen albüm dünya çapında büyük beğeni topladı. Albüm için Muzik dergisi yazarı/dj Terry Farley “ House müziğin geleceğini arayanlar bu albümde bulabilirler.” yorumunda bulundu. Kendi prodüksyonları dışında yoğun bir remix çalışması temposu olan Carter, son zamanlarda Seal, Royskopp, Bebel Gilberto, Tony Senghore, Fischerspooner ve Greens Keepers gibi sanatçılarla çalıştı.
Halen dünyanın dörtbir yanını dolaşıp kendine özgü tarzıyla kitleleri hayran bırakan Carter, 18 Şubat gecesi ilk defa Crystal’a konuk oluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT