Test

Tarihler: 30 Mayıs 2004 Pazar ~ 30 Mayıs 2004 Pazar - Saat: 21:00

Yer: Harbiye Açıkhava Tiyatrosu

Ücret: 66 Milyon TL - 55.5 Milyon TL - 44.5 Milyon TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 556 98 00, www.biletix.com

Telefon: 0216 454 15 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 30, 2004 ~ May 30, 2004
Ünlü Britanyalı rock grubu Jethro Tull, dördüncü kez ülkemizi ziyaret ediyor.

2000 yılında Major tarafından gerçekleştirilen konserde Türk müzikseverlere unutulmaz saatler yaşatan grup, 4 yıl aradan sonra yine İstanbul`da sahne alacak.

1968 yılında, Ian Anderson önderliğinde blues ağırlıklı folk-rock yapmak üzere yola çıkan grup, progresif müziğin de öncülerinden kabul edilmektedir. 70`lerde tırmanışa geçen, günümüzde art-rock olarak tanımlanan türün bugün artık birer efsane olarak kabul edilen temsilcilerinden bir tanesidir Jethro Tull. Özellikle Ian Anderson’un rock müziğine adapte ettiği flüt soundu, Tull müziğini farklı kılan en önemli etken olarak kabul edilir.

Adlarını 1971 yılında yaptıkları "Aqualung" albümü ile duyuran grup, en önemli çıkışlarını 1972 yılındaki "Thick As A Brick" adlı konsept albümleri ile yapmışlar ve hemen arkasından gelen ve yine bir konsept albüm olan "Passion Play" ile başarılarını perçinlemişlerdir.

Jethro Tull albümleri, günümüze kadar dünya listelerinde sayısız kez yer almış, parçaları defalarca liste başlarına tırmanmıştır. Ayrıca 1987 tarihli "Crest Of A Knave" albümleri ile bir de "Grammy" ödülü sahibidirler.

1968 yılından beri tam 36 yıldır aralıksız müzik yaşamını sürdüren grup, bu süre içerisinde 60 milyondan fazla albüm satmış, 40`ın üzerinde ülkede 3000`e yakın konser vermiştir.

Ünlü Britanyalı rock grubu Jethro Tull, bu yıl dördüncü kez Türk müzikseverlerle buluşacak. İlk kez 1991 Temmuz ayında "İstanbul Festivali" kapsamında ülkemize gelen grup, 12,13,16,17 Temmuz tarihlerinde Açıkhava tiyatrosunda, 15 Temmuzda ise Efes Antik Tiyatro`da izleyicileriyle buluşmuştu.

İkinci kez "A Little Light Music" turnesi kapsamında 1992 yılının 16-17 Mayısında ülkemize gelen Jethro Tull, Ankara Arı Stüdyosu`nda unutulmaz iki konser vermişti.

Üçüncü kez 2000 yılında Major`un organizasyonuyla İstanbul`a gelen Jethro Tull , müzikseverlere unutulmaz saatler yaşatmıştı.

13 Mayıs 2000 tarihinde Açıkhava Tiyatrosu`nda yaklaşık 2 saat süren konserlerinde son albümleri "Dot-Com"dan çaldıkları parçalarının yanısıra unutulmaz "Tull Klasikleri"ni de seslendirmişlerdi.

Jethro Tull, 30 Mayıs 2004 tarihinde 4.kez yine İstanbul`da sahne alacak. Bu tek konserde 4 yıl aradan sonra müzikseverler Jethro Tull`ı yeniden izleyebilecekler.

Yıllar boyunca bazı değişiklikler yaşayan Jethro Tull, 2000 yılında ülkemize geldiği kadrosunu koruyor. Vokal, flüt ve gitarda kurucusu Ian Anderson önderliğinde ve 1969`dan beri Jethro Tull gitarını seslendiren Martin Barre eşliğinde, davulda Doane Perry, klavyede Andrew Giddings ve basta Jonathan Noyce`dan oluşan Jethro Tull, 30 Mayıs 2004`de müzikseverler ile yeniden buluşmaya hazırlanıyor.

Jethro Tull Web Sayfası: www.jethrotull.com
Türk Jethro Tull Fan Klübü: www.tullturk.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT