Test

Tarihler: 09 Mart 2004 Salı ~ 09 Mart 2004 Salı - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kademe: 15 Milyon TL. 2. Kademe: 12 Milyon TL. İndirimli: 10 Milyon TL.

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, Levent Şişli İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2004 ~ Mar 9, 2004
Melihat Gülses - solist
Münip Utandı - solist
Murat Aydemir (tanbur), Derya Türkan (kemençe), Taner Sayacıoğlu (kanun), Akın Aral (bas gitar), Engin Gürkey (vurmalı çalgılar), Cengiz Onural (gitar)

Konusu İstanbul`a dair olsun, olmasın, İstanbul zevkini yansıtan, gerek klasik, gerek modern, gerekse yüzyılların zevk süzgecinden geçmiş bu anlayıştaki türkülerden seçilmiş bir repertuardan oluşan program günümüzün en başarılı gruplarından incesaz tarafından seslendirilecek.

Türkiye`de müzik geniş bir yelpazeye dağılıyor. Halk Müziği, Klasik Türk Müziği, Türk Pop Müziği, Türk Cazı bu geniş yelpazede akla hemen gelen türlerden birkaçı. Hiçbir türe girmeyen sentez veya füzyon niteliğinde müzikler de cabası. İşte İncesaz bu hiç bir türe girmeyen müzikler arasında sayılabilir. Belki bundan böyle kendi ismiyle anılacak bir türün öncülerinden…İncesaz müziği bir yandan geleneksel müzikten gelen nağme, makam ve usul çeşnisi, diğer yandan da armoniyle kaynaşan, enstrüman ve ritm yönünden zengin ve çağdaş bir altyapı bu müziğin çerçevesini oluşturuyor.

İncesaz`ın tarihi Murat Aydemir ve Derya Türkan`ın İTÜ Devlet Konservatuarı`nda okudukları yıllara dayanıyor. Daha sonra, 1997 yılında, bu ikili Ahenk isimli bir tanbur - kemençe albümü yapıyorlar Aydemir ve Türkan 1996 senesinde Yeni Türkü grubundan Cengiz Onural ile bir araya geliyor ve böylece İncesaz doğuyor.1997`de ilk albümün çalışmaları sırasında gruba vurmalı çalgılarda Mahinur Özüstün ve Murat Buket, kanunda Taner Sayacıoğlu katılıyor ve Eski Nisan albümü bu kadroyla hazırlanıyor. Daha sonra grup Türk Televizyon tarihinin iz bırakan dizilerinden birine müzik yapıyor: İkinci Bahar. Bu süreçte gruba vurmalı çalgılarda Ahmet Özbilen ve Hüseyin Tuncel, basta Akın Aral, piano ve tuşlu çalgılarda Ceyda Pirali ekleniyor.

İncesaz`ın bugüne kadar solist olarak birlikte çalıştığı seçkin sanatçılar arasında Sezen Aksu, Leman Sam, Zuhal Olcay , Melihat Gülses, Münip Utandı, Bora Ebeoğlu, Salih Bilgin, Uğur Işık, Muammer Ketencoğlu, Baki Kemancı, Hüsnü Şenlendirici ve Cengiz Özkan`ı sayabiliriz. İncesaz`ın, Melihat Gülses`in solist olarak katıldığı son albümü "Eylül Şarkıları" ismini taşıyor. İncesaz şu sıralar ATV`de yayınlanan "Ekmek Teknesi" isimli dizinin müziklerini yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT