Test

Tarihler: 13 Mart 2004 Cumartesi ~ 13 Mart 2004 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kademe: 48.5 Milyon TL. 2. Kademe: 38 Milyon TL. İndirimli: 33 Milyon TL.

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, Levent Şişli İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2004 ~ Mar 13, 2004
Virtuoso! / Viktoria Mullova (keman) & Katia Labeque, piyano)

Ülkemizi daha önce piyano ikilisi olarak kardeşi Marielle Labeque ile birçok kez ziyaret etmiş olan ve muhteşem yorumuyla dinleyicileri büyüleyen Katia Labeque, virtüöz kemancı Viktoria Mullova’yla keman edebiyatının seçkin eserlerini seslendirecek.

PROGRAM:
I. STRAVINSKI: Italyan Süiti
F.SCHUBERT: Fantezi “Sei mir gegrüsst” Do Majör op.159, D 934
R. SCHUMANN: Piyano-keman sonatı Do minör no.1 op.105
M.RAVEL: Piyano-keman sonatı

Dünyanın en önemli keman virtüözlerinden biri olan Viktoria Mullova, Moskova Merkez Müzik Okulu’nda ve Moskova Konservatuvarı’nda eğitim gördü. 1980’de Helsinki’deki Sibelius Yarışması’nı ve 1982’de de Moskova Çaykovski Yarışması’nı kazanmasıyla birlikte muhteşem dehasını tanıttı. 1723 tarihli “Jules Folk” Stradivarius kemanıyla Barok ve klasik dönemin otantik yorumlarından, çağdaş eserlere, pop ve caz müziğe kadar çok geniş bir repertuar seslendiren sanatçı, Aydınlanma Orkestrası ile şef ve solist olarak büyük beğeni toplayan Mozart projesinde çalıştı. Kurduğu Mullova Oda Müziği Topluluğu’yla verdiği konserler hem eleştirmenler hem de dinleyicilerin ilgisini çekti. Çağdaş müzik alanında yaptığı çalışmaları “Yeni Klasikler” olarak adlandıran sanatçı, 2002 yılında İş Sanat’ta da yer alan “Through the Looking Glass” başlıklı çalışmasında Matthew Barley’in kendisi için düzenlediği Miles Davis, Duke Ellington, The Beatles, Youssou N’Dour, Joe Zawinul ve Jaco Pastorius’un bestelerini yorumladı. Sanatçı, Sawallisch, Salonen, Gergiev, Brüggen, John Eliot Gardiner, Harding gibi şeflerin yönetiminde The Philharmonia, Avrupa Oda Orkestrası, Orchester Revolutionnaire et Romantique ve Deutsche Kammerphilharmonie gibi belli başlı orkestralarla verdiği konserlerini başarıyla sürdürmektedir. Mullova’nın albümleri günümüze dek Grand Prix du Disque, Edison Ödülü, Echo Klassic Ödülü, Deutsche Schallplattenkritik Ödülü, Diapason d’Or ödüllerini kazanmış, Bach’ın Partita’larını seslendirdiği albümü Grammy’e ödülüne aday gösterilmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT