Test

Tarihler: 11 Mart 2004 Perşembe ~ 11 Mart 2004 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

Ücret: 33.500.000 TL - 28.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

Adres: Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 296 30 62

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2004 ~ Mar 11, 2004
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say Borusan İstanbul orkestrası ile birlikte

Genel Müzik Direktörlüğünü ve Daimi Şefliğini Gürer Aykal’ın yaptığı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Mart ayı konserinde Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ı ağırlıyor. 10 Mart Çarşamba günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde, 11 Mart Perşembe günü Lütfi Kırdar Konser Salonu’nda yapılacak konserde Say, kendi bestelediği 3 numaralı Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. Programda Şostakoviç’in 9 numaralı mi bemol majör Senfoni’si de yer alıyor. Her iki konser saat 20:00’de başlıyor.

Dört yaşında Mithat Fenmen’le piyano eğitimine başlayan Fazıl Say Ankara Devlet Konservatuarı’nda Prof. Kamuran Gündemir ile piyano, Prof. İlhan Baran’la kompozisyon çalıştı. Üstün yetenekli çocuklar için özel statüde öğrenim gördüğü konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini 1987 yılında bitirdi. Alman Devlet bursu ile Schumann Müzik Akademisi’nde piyanist David Levin’in “ustalık” öğrencisi oldu. “Konser piyanisti” diplomasını aldığı 1991’de, Berlin Senfoni Orkestrası’nın siparişi üzerine bestelediği konçertonun dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Avrupa Birliği Piyano Yarışması’nda ödül kazandı ve Berlin Sanat Akademisi’ne öğretim üyesi olarak atandı. Avrupa’da 1991 – 95 döneminde yüzlerce konser verdi. Aynı yıllarda 3 konçerto, çok sayıda piyano parçası, şan ve piyano için 25 chanson yazdı.

Young Concert Artist Avrupa yarışmasını 1994’de kazanan Fazıl Say, 1995’de New York’ta yapılan kıtalararası yarışmada dünya birinciliğini elde ederek kariyerinde sıçrama yaptı. 1998’de Warner’dan çıkan “Mozart/Fazıl Say” ve 1999’daki “Bach/Fazıl Say” ile CD ödülleri aldı, Fransa’da liste başı oldu.

Kurt Mansur yönetimindeki New York Filarmoni Orkestrası ile verdiği konserlerden yapılan canlı kayıt “Gershwin/Fazıl Say” başlığı altında piyasaya sunuldu. Üç ödül alan CD uzun süre liste başında kaldı. Sanatçı Igor Stravinsky’in ünlü eseri “Bahar Ayini”nin dört el versiyonunu CD haline getirdi. Sanatçı 1991 yılında günümüze bir çok ödüle değer bulundu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT