Test

Tarihler: 08 Mart 2004 Pazartesi ~ 08 Mart 2004 Pazartesi - Saat: 19:00

Yer: İtalyan Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 3 Milyon TL. Öğrenci: 1 Milyon TL.

Nereden Alınır: Borusan Kültür Merkezi ve İtalyan Kültür Merkezi

Adres: Meşrutiyet Cad. No:161 Tepebaşı-Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 04 87

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2004 ~ Mar 8, 2004

Borusan Kültür ve Sanat Merkezi’nde Klezmer Müziği “İSTANBUL GOYİSHER KAPELYE” ÜÇLÜSÜ’NÜN KONSERİ

Klezmez: İstanbul Goyisher Kapelye üçlüsü Borusan Kültür ve Sanat Merkezi etkinlikleri çerçevesinde 8 Mart Pazartesi günü İtalyan Kültür Merkezi’nde bir konser verecek. Konserde eskiden Doğu Avrupa’daki Yahudi müzisyenlerin seslendirdiği geleneksel Klezmer müziğinden, folk müziklerine kadar uzanan geniş bir repertuar sunulacak.

E.Bora Gürel, Krzysztof Ochedowski ve Deniz Başay’dan oluşan “Klezmez:İstanbul Goyisher Kapelye” üçlüsü Borusan Kültür ve Sanat Merkezi etkinlikleri çerçevesinde 8 Mart Pazartesi günü saat 19.00’da İtalyan Kültür Merkezi’nde bir konser verecek. Konserde geleneksel Klezmer müziğinden ve bu tarzdan etkilenmiş Doğu Avrupa folk müziklerinden örnekler sunacak olan topluluğa Sumru Ağıryürüyen ve Özlem Karadeniz vokalleriyle eşlik edecek.

Adını Klezmer müziklerini seslendiren sanatçılar için kullanılan Klezmez, Yidiş dilinde Yahudi olmayan anlamına gelen Goyisher ve müzik topluluğu demek olan Kapelye sözcüklerinden alan grup üyeleri birlikte çalışmaya başladıkları 1999 yılından bu yana Klezmer ritim ve melodileri üzerinde çalışıyorlar.

Eskiden Doğu Avrupa’daki Yahudi yerleşim merkezlerinde, bayramlarda ve şenliklerde çalınan Klezmer müziği, Doğu Avrupa’nın folk müziği üzerinde etkili olmuş bir tarz olarak nitelendiriliyor. Bu müziğin Romanya, Ukrayna, Polonya, Rusya, Yunanistan ve Türkiye Yahudi folkloru üzerinde de etkileri bulunuyor. 2. Dünya savaşından sonra, göçmenler tarafından Amerika’ya taşınan bu müzik tarzı son yıllarda dünya müziklerinin öneminin artmasıyla birlikte tekrar canlandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT