Test

Tarihler: 12 Ocak 2005 Çarşamba ~ 12 Ocak 2005 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 27.000.000 TL - 22.000.000 TL - İndirimli: 17.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 556 98 00, www.biletix.com ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, 4. Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2005 ~ Oca 12, 2005
Saat 19:00 Söyleşi: Doç.Dr. Hasan Uçarsu
“İzler”
Andrea Lieberknecht, flüt
Tatjana Masurenko, viyola
Şirin Pancaroğlu, arp

Ülkemizin gözde arp sanatçılarından Şirin Pancaroğlu ve birlikte çalışmalar yaptığı sanatçı arkadaşlarının sunacağı “İzler”, aidiyet ve kimlik olgularını farklı açılardan ele alan bestecileri ve onların müziklerinden bir kesit sunmayı hedefleyen iki dünya prömiyeri ve bir Türkiye prömiyeri içeren Rus, Alman ve Türk müzisyenlerin ortaya koydukları bir oda müziği çalışması. Bax ile Kim’in geçmişe duyulan nostalji, sürgün ve vatan özlemini işleyen yapıtları; Debussy, Britten ve Piazzolla’nın kendine ve bir ülkeye ait müzik üretme idealleri ve geleneği yeniden yorumlayışları; Uçarsu’nun mübadele ve göçü irdeleyen yapıtları, her biri gelenek ile yenilik, durağanlık ile devinim, bulduğumuz ve bıraktığımız izlerin ekseninde dolaşıyorlar. Konser öncesi besteci Hasan Uçarsu gerçekleştireceği sohbette, bu projedeki izleri ve müzik yapıtlarının nasıl okunabileceklerini dinleyicilerle paylaşacak.

1965’te Augsburg’ta doğan Andrea Lieberknecht, Münih Müzik Konservatuvarı’nda eğitimin sürdürdüğü sırada Münih Radyo Orkestrası’nda (1988) ve daha sonra Almanya Radyo Senfoni Orkestrası’nda solo flütçü olarak çalıştı. Yaptığı çalışmalarla Prag, Kobe ARD, Colmar, Trapani ve Belgrad’taki flüt yarışmalarında ödüller kazandı. 1993-96 yılları arasında Bayreuth’teki Richard Wagner Festivali’nde solo flütçü olarak çalışan sanatçı, kayıtlarıyla ödüller aldı. Lieberknecht halen Köln Müzik Konservatuvarı ile Hannover Müzik ve Tiyatro Konservatuvarı’nda ders vermektedir.

Rusya’da doğan, Özel Müzik Okulu’nda başladığı eğitimini St. Petersburg Devlet Konservatuvarı’nda tamamlayan viyolacı Tatjana Masurenko, çalışmalarını 1991’de taşındığı Almanya’daki Detmold Müzik Yüksekokulu’nda Kim Kashkashian ve Nabuka Imai’yle sürdürdü. Uluslararası Lionel Tertiss (İngiltere), Markneukirchen (Almanya) ve Yuri Bashmet (Moskova) viyola yarışmalarında ödüller kazanan sanatçının CD’si için Fono Forum , “Gerçek bir keşif. Albümü derinden etkileyici, tınısı güzel, tekniği çok parlak…” yorumunu yapıyordu.

The Washington Post gazetesinin milli servet olarak nitelendirdiği arpçı Şirin Pancaroğlu, çalgısının efsanevi, ancak az bilinen evrenini zengin boyutlarıyla tanıtmayı kendine ödev edinen bir sanatçı. Belli başlı festivallerde ve müzik merkezlerinde verdiği konserlerle sesini dünyanın her köşesinde duyuran Pancaroğlu, repertuvarında arbın klasik literatürünü kucaklarken, bugünün müziğine duyduğu ilgiyle yeni bestelere da soluk vermeyi kararlı bir tutumla sürdürüyor. Franghiz Ali-Zadeh, Jeeyoung Kim, Gerardo Dirié, Ricardo Lorenz, Hasan Uçarsu ve Meliha Doğuduyal gibi bestecilerle çalışan Pancaroğlu, bu bestecilerin yapıtlarının prömiyerlerini ve kayıtlarını gerçekleştirdi. Cenevre Konservatuvarı ve Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi`nde eğitim gören sanatçının Türkiye’de “Hasret Bağı” (1998), “Kuyruklu Yıldız Altında” (2000) isimli iki CD’si yayınlandı. Sanatçı halen Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve Referans gazetesine müzik yazıları yazıyor.
PROGRAM:
A. BAX Elegiac Trio / “Ağıt Tarzında Üçlü” *
B. BRITTEN Lachrymae op. 48
H. UÇARSU “Sürüklenenler…” **
J. JEEYOUNG KIM Tiger Chasing the Wind / “Rüzgarı kovalayan kaplan” *
A. PIAZZOLLA Histoire du Tango/ Tango’nun Tarihi
C. DEBUSSY Sonat
* Türkiye Prömiyeri, ** Dünya Prömiyeri
işsanat

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT