Test

Tarihler: 22 Mart 2004 Pazartesi ~ 22 Mart 2004 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi

Ücret: 33.500.000 TL - 12.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Harbiye Askeri Müze

Adres: Askeri Müze, Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 27 21

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2004 ~ Mar 22, 2004
III. MOZART GÜNLERİ (20-31 Mart 2004) / Salzburger Hofmusik

Salzburger Hofmusik

Salzburger Hofmusik ismi 18. yüzyıldan gelmekte ve halk dilinde Saray orkestrası olarak adlandırılmaktadır.

1991 yılında Wolfgang Brunner tarafından kurulan Salzburger Hofmusik Trio’dan orkestraya farklı donanımlarla çalabilen bir topluluktur. Grubun programlarını ağırlıklı olarak 17. yüzyıl ile 19. yüzyıl başlarını kapsayan Saray Müziği eserleri oluşturmaktadır.

Topluluğun yöneticisi Wolfgang Brunner piyano, okul müziği, tarihi enstrümanlar ve müzik bilimi dallarında eğitim aldı. Yıllardır Cembalo ve forte piyano dalında uluslararası yarışmalarda kazandığı başarılardan dolayı Avrupa’da Eski Müzık konusunda yapılan önemli festivallere davet edilmektedir. 1985 yılında beri Mozarteum Üniversitesi’nde piyano, tarihi enstrümanlar bas, piyano doğaçlama ve didaktik konusunda dersler vermektedir. Cristiane Boesiger/Soprano, doğduğu yer olan Luzern’de piyano eğitimi aldıktan sonra Hans Hotter ve Sena Jurinac’ın yanında şan eğitimini tamamladı. Bir yıl sonra Bayer Opera Stüdyosu, Viyana Halk Operası ve Münih Devlet Tiyatrosu’nun bir üyesi oldu. Aynı zamanda uluslararası kariyerine başlayan sanatçı Gran Teatro del Liceu Barselona, Zürih Operası ve Hamburg Devlet Tiyatrosu ve Berlin Komik Opera’larında çalıştı.

Wolfgang Brunner:
Wolfgang Brunner Münih ve Salzburger’da müzik ve müzikoloji eğitimi aldı; Hans Leygraf ile piyano, Liselotte Brändle, Kenneth Gilbert ve Glen Wilson ile klavsen, Nikolaus Harnoncourt ile sahne pratiği çalışmaları yürüttü. Forte piyanoda Eckart Sellheim ve Richard Fuller’den büyük destek gördü. 1985’ten beri Salzburger’daki Mozarteum’da tarihi klavyeli sazlar, piyano, emprovizasyon ve oda müziği dersleri veren sanatçı, 1990-92 arası Musikhochschule Karlsruhe’da fortepiyano hocalığı yapmıştır.

Sanatçı 1998’de Hamburg’da düzenlenen Uluslararası C.P.E. Bach Yarışmasında (forte piyano, klavsen) ve 1989’da Brugge’de düzenlenen Uluslararası Mozart Yarışmasında (forte piyano) birincilik kazandı. 1989’dan beri tüm önemli eski müzik festivallerine (mesela Brugge, Utrecht, Herne) davet edilen Brunner’e Barbara Schlick, Michael Schopper, Konrad Hünteler, Lucy van Dael, Freiburger Barockorchester gibi sanatçılar eşlik etti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT