Test

Tarihler: 23 Mart 2004 Salı ~ 23 Mart 2004 Salı - Saat: 20:00

Yer: Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi

Ücret: 33.500.000 TL - 12.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Harbiye Askeri Müze

Adres: Askeri Müze, Harbiye Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2004 ~ Mar 23, 2004
III. MOZART GÜNLERİ (20-31 Mart 2004) / Chilingirian Quartet

Chilingirian Kuvartet
1971’de kurulan Chilingirian Kuvartetin kurucu üyelerinden ikisi, Levon Chilingirian ile Philip De Groote halen bu toplulukta çalmaktadır. Charles Sewart ikinci keman olarak 1992’de, değerli oda müziği sanatçısı viyolacı Susie Mészàros da bu sene topluluğa katılmıştır. Chilingirian Kuvartet, altı kıtada neredeyse elli ülkeye düzenledikleri turnelerle, dünyanın belli başlı konser salonlarında verdikleri konserlerle, EMI, RCA/BMG, CRD, Nimbus, Hypenon, Chandos, Conifer ve Virgin Records’un yayımladığı kayıtlarıyla dünyanın en tanınmış ve en “gezgin” topluluğu haline gelmiştir. Londra Kraliyet Müzik Kolejinin daimi Kuvarteti olan, her sezon Queen Elizabeth ve Wigmore Salonlarında konserler veren topluluk, Kraliyet Filarmoni Derneğinin Oda Müziği Topluluğu Ödülünü de almıştır.

Chilingirian Kuvartet tüm Avrupa’da, Edinburgh ve Aldeburgh festivalleri, South Bank Centre, Barbican, Wigmore Hall, Amsterdam Concertgebouw, Münih Herkulessaal, Zürih Tonhalle, Viyana Konzerthaus, Stockholm Konserthuset ve Kopenhag Tivoli festivali gibi önemli festival ve salonlarda birçok kez sahneye çıkmıştır. Her sezon Kuzey Amerika’ya turneye giden topluluk, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Uzakdoğu, Afrika ve Güney Amerika’da pek çok konser vermiştir. İngiltere, West Dean’de her yıl düzenledikleri oda müziği kursları, amatör toplulukların yanı sıra genç profesyoneller tarafından da ilgiyle izlenmektedir.

Topluluğun son aylardaki etkinlikleri arasında, Bonn Beethoven Festivali, Berlin Konzerthaus, Leipzig Gewandhaus ve Avrupa’nın başka yerlerinde verdikleri konserler, ayrıca yıldönümü kutlamaları vesilesiyle Londra Wigmore Hall’da sundukları konser serisi yer almaktadır. Chilingirian Kuvartet, vokal topluluğu Anonymous 4 ile kurduğu verimli işbirliğini ABD turneleri, kayıt faaliyeti ve Avrupa’da Bremen Musikfest, Stockholm Konserthuset ve İsveç’in çeşitli yerlerinde düzenlenen konserlerle pekiştirmektedir – bu ortak etkinliklerde, John Tavener’ın kendileri için özel olarak yazdığı oktet de seslendirilmektedir. Haziran 2002’de Hong Kong ve Japonya turnesine çıkan topluluk Casals Hall’da da konser vermiş, bu konser NHK’de yayımlanmıştır. Chilingirian Kuvartetin 2002/3 sezonunda İngiltere’de gerçekleştirdiği önemli etkinlikler arasında, Beethoven’ın bütün Kuvartetlerini seslendirdikleri Hove “Old Market” konseri ve Londra’da düzenlenen “Abstract Mirrors” dünya prömiyeri sayılabilir (Michael Berkeley’in topluluk için bestelediği bu yeni çello kentetini çellist Steven Orton’la birlikte seslendirmişlerdir). Topluluğun bu yılki yurtdışı programında, Fransa, İspanya, İtalya, Finlandiya, İsviçre ve Kanada (Toronto ve Montreal) konserleri yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT