Test

Tarihler: 28 Aralık 2004 Salı ~ 28 Aralık 2004 Salı - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 32.500.000 TL - 27.000.000 TL - İndirimli: 22.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 556 98 00, www.biletix.com ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, 4. Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 28, 2004 ~ Ara 28, 2004
All-star trio !
HÜSEYİN SERMET / EFE BALTACIGİL / HALİT TURGAY

İş Sanat Türkiye’de branşlarının en büyük üç müzisyenini bir araya getiriyor; ABD’deki başarılı çalışmaları ve kazandığı ödüllerle müzik dünyasının ilgisini toplayan viyolonselci Efe Baltacıgil, çalışmalarıyla olduğu kadar yetiştirdiği öğrencilerle de adından söz ettiren flütçü Halit Turgay ve artık bütün dünyanın yakından tanıdığı Hüseyin Sermet kaçırılmayacak bir konserde ilk defa bir araya geliyorlar.

30 Ekim 2001’de New York’daki ünlü konser salonu Carnegie Hall’un davetiyle ünlü kemancı Isaac Stern’ün anısına verilen konserde Yo-Yo Ma, Itzhak Perlman, Pinchas Zuckerman ve Midori ile birlikte aynı sahnede Brahms’ın 1 no’lu “Yaylı Çalgılar Altılısı”nı seslendirmesiyle kariyerindeki dönüm noktalarından birine imza atan Efe Baltacıgil, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda İhsan Kartal ve Prof. Nusret Kayar ile sürdürdüğü eğitimine TEV ve Eczacıbaşı kuruluşlarının sağladığı burslarla Philadelphia’da Curtis Müzik Okulu’nda devam etti. Eğitiminin ardından ABD ve dünyadaki en iyi orkestralardan biri olan Philadelphia Orkestrası’nın viyolonsel grup şefliği yardımcılığını yüzlerce viyolonselci arasından sivrilerek kazanan sanatçı, bu orkestrayla birçok kez oda müziği ve solo müzik performansları gerçekleştirdi. Son dört yıldır Yo-Yo Ma, Midori, Itzhak Perlman, Pinchas Zuckerman, Richard Goode, Mitsuka Uchida, Ida Kavafyan, Peter Wiley, Wolfgang Sawallisch ve Kim Kaskashian gibi olağanüstü müzisyenlerle birlikte çalma fırsatını bulan 1978 doğumlu sanatçı, müziğin dışında, karakalem resim, rüzgar sörfü ve masa tenisine zaman ayırıyor!

Aberdeen Uluslararası Gençlik Festivali Yarışması’nda kazandığı birincilik (1990) ve Mimar Sinan Üniversitesi VII. Ulusal Flüt Yarışması’nda kazandığı üçüncülük ödülleriyle parlayan Halit Turgay, 1991’de İngiliz Kültür Heyeti’nin verdiği bursla kabul edildiği Londra Kraliyet Müzik Akademisi’nde dünyaca ünlü flütçü William Bennett’in sınıfından mezun oldu. Charles Dagnino, Peter Lloyd, Alan Lockwood ve Keight Bragg ile ustalık çalışmaları yapan sanatçı, 1987’de Akdeniz Gençlik Orkestrası’nın Avrupa turnesine birinci flütçü olarak katıldı. Türkiye’nin önde gelen orkestralarıyla solist olarak çalan Turgay, 1993’te kurduğu Camerata İstanbul Üflemeli Çalgılar Beşlisi çeşitli festivallerde oda müziği konserleri verdi, “Haçaturyan Yılı” dolayısıyla 2004 yılının Ocak ayında Budapeşte’de bestecinin flüt konçertosunu seslendirdi, Hüseyin Sermet ile ikili olarak Boğaziçi Üniversitesi konserlerinde yer aldı.

1978’de İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda başladığı flüt eğitimini Kamil Şekerkara ve Sadako Özistek ile sürdüren ve 2002’de doktorasını tamamlayan Halit Turgay, aynı kurumda flüt eğitmeni olarak görev yapmakta ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde flüt ve oda müziği dersleri vermektedir.

PROGRAM:
J. HAYDN Trio No:29 Flüt, viyolonsel, piyano Üçlüsü
C. DEBUSSY Blitis’in Şarkıları
VILLA-LOBOS Jet whistle
F. MENDELSSOHN Viyolonsel-piyano Sonatı No:1
C.M. Von WEBER Trio sol minör
İşsanat

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT