Test

Tarihler: 22 Mayıs 2004 Cumartesi ~ 22 Mayıs 2004 Cumartesi - Saat: 22:30

Yer: BuzMarkiz

Nereden Alınır: BuzHol / Passage Markiz ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: Buzhol/ Passage Markiz, İstiklal Cad. No: 360 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2004 ~ May 22, 2004
TERENCE BLANCHARD SEXTET
Terence Blanchard, trompet
Brice Winston, tenor/ soprano saksofon
Aaron Parks, piyano
Derrick Hodge, bas
Kendrick Scott, davul
Lionel Loueke, gitar

20 yılı aşkın bir süredir listelerin üst sıralarını işgal eden albümleri, ödül kazanan film müzikleriyle neslinin en üretken caz müzisyen ve bestecilerinden biri olan Terence Blanchard, Blue Note`dan çıkan yeni CD`si "Bounce"un tanıtım turnesi kapsamında Buz Markiz`de. Klasik cazdan aldığı ilhamla birlikte günümüzde modern cazın en önemli isimlerinden biri olan Blanchard, son olarak 2002`de "Lost in a Fog" albümüyle Grammy`ye aday gösterilmişti. Film müziği bestecisi olarak da adından sıkça söz ettiren ve Spike Lee`nin "25. Saat" filmine yaptığı müzikle Altın Küre adaylığı kazanan sanatçı, aynı yönetmenin "Mo` Better Blues", "Jungle Fever", "Malcolm X", "Clockers", "Summer of Sam" gibi filmlerinin de müziklerini bestelemiş ve 1997`de ise "Four Little Girls" belgeseline yaptığı müziklerle Oscar adaylığı kazanmıştı. Halen Thelonious Monk Jaz Performansı Enstitüsü`nde Sanat Yönetmeni olarak da yer alan Blanchard, her şeyden öte kendisini biz caz müzisyeni ve grup lideri olarak ifade ediyor; "Caz müzisyeni olmaktan daha güzel bir şey olamaz; bir klüpte çalmak, bir konser vermek… Carnegie Hall`da Sonny Rollins`in yanındayken onu dinlediğimde ve onunla çaldığımda akan sular duruyor". New Orleans Center of Creative Arts mezunu olan Blanchard, 80`li yıllarda geldiği New York`taki klüplerde ünlü cazcılarla çalmış ve akustik cazın rönesansına yön veren müzisyenlerden biri olmuştu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT