Test

Tarihler: 06 Mayıs 2004 Perşembe ~ 08 Mayıs 2004 Cumartesi - Saat: 21:30

Yer: Babylon

Ücret: Ayakta: 20 Milyon TL Öğrenci: 12 Milyon TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 556 98 00, www.biletix.com ve Babylon

Adres: Şehbender Sokak No: 3 Asmalımescit, Tünel / Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 73 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2004 ~ May 8, 2004
RACHID TAHA, Paris
6 Mayıs Perşembe / 21:30
7 Mayıs Cuma / 23:00
8 Mayıs Cumartesi / 23:00

Fransa çıkışlı Cezayir asıllı, “rock”ın yaramaz çocuğu Rachid Taha 2004 yazında piyasaya çıkacak 7. albümünün dünya prömyeri için İstanbul’da. The Clash’in punk’ından, Led Zeppelin’in rock’ından etkilenen Taha’nın Kuzey Afrika gelenekleriyle (chabi) barıştırdığı pop, tekno ve çağdaş dans müziği ile süslediği adrenalin yüklü tarzı gerek müzik severler gerek otoritelerce “eşsiz” kabul ediliyor. ` Irkçılık savaşçıları ` olarak ortaya çıkan ilk punk-rock grubu “Carte De Sejour” (“Oturma İzni”) ticari başarıyı yakalayamadıysa da , Peter Gabriel ve David Byrne gibi sanatçıların prodüktörü Steve Hillage ile yolunun kesişmesi Taha`nın müzik kariyerine yeni bir boyut getirdi. Solo kariyerinin başlangıcında rock tınılarına sadık kalan Taha , dinleyicinin Kuzey Afrika müziklerini keşfi adına Arap kökenlerine geri döndü. Ud, el vurmalıları gibi Arap müziğinin demirbaş enstrümanları ile haşır neşir olurken, dahi yapımcısı Hillage’da Taha’nın geleneksel ancak özgün stiline çağdaş ve gelişmiş havasını kattı. Taha’yı “Ya Raha” ve “Migra” adlı besteleri zirveye ulaştır dı. 25 milyonun üzerinde satan “Migra” Santana tarafından seslendirilince ABD pazarını da fethetti. Paris’teki Bercy stadyumunda gerçekleşen “1,2,3 Soleil” adlı dev konserde rai’ın iki yıldızı Faudel ve Khaled ile sahne aldı. Fransa’nın Grammy’si “Victoire de la Musique” ödülünü kazanan Taha , sahnede dinleyiciyi sınıyor, sarsıyor ve adrenalin ile dolduruyor.
7-8 Mayıs Fransız Ajan pikap başında olacak 22:00-23:00 ve 01:00-...

Rachid Taha – vokal, Hakim Hamadouche – ud, lüt, arka vokaller, Abdelouab Abrit – davul, vurmalı çalgılar, Yves Aouizerate - klavye, sample`lar, Noel Delfin - gitar, Idris Badarou - bas, Rachid Belkacem - darbuka

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT