Test

Tarihler: 12 Mayıs 2004 Çarşamba ~ 12 Mayıs 2004 Çarşamba - Saat: 21:00

Yer: Yeni Melek Gösteri Merkezi

Ücret: 33 Milyon TL - 27.5 Milyon TL - 22 Milyon TL - 17 Milyon TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 556 98 00, www.biletix.com ve Yeni Melek

Adres: İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. No.13 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 97 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2004 ~ May 12, 2004
DJİVAN GASPARYAN
Special Guests: Hüsnü Şenlendirici-Birol Topaloğlu

Efsane duduk ustası Djivan Gasparyan 12 Mayıs 2004’de Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde. Sanatçının konserine Hüsnü Şenlendirici, Birol Topaloğlu ve Hamdi Akatay konuk oluyorlar. Konserde Hüsnü Şenlendirici Klarnet, Birol Topaloğlu Tulum, Hamdi Akatay Perkisyon ile sanatçıya eşlik edecekler. Ayrıca sürpriz doğaçlamalara da açık olacak bir konser Djivan Gasparyan konseri.

Erivanlı Djivan Gasparyan, boyu 30 cm, sesi topu topu bir oktavlık bu primitif çalgıyla 30 yıldır dünyanın dört bir yanındaki müzikseverlerin ruhunu titretiyor. Dünyayı dolaşıp konserler veriyor, CD’ler kaydediyor. Gasparyan 70 yaşında. 50 yıldır Ermenistan’ın en önemli topluluklarıyla çalışıyor. Şimdilerde Erivan Devlet Konservatuar’ında profesör. 1973’te Ermenistan’ın ilk ve tek “halk sanatçısı” ünvanıyla ödüllendirilmiş. UNESCO, kültüre yaptığı katkılardan dolayı 1959-1980 arasında dört altın madalya vermiş Gasparyan’a.

Gasparyan birçok geleneksel ezgiyi büyük topluluklar için uyarlamış. Hatta duduk için konçerto formunda eserler yazmış. Etno müzikolog denebilecek kadar ülkesinin çevresindeki kültürlerle ilgileniyor.. “Ezgiler konusunda önyargılarım, saplantılarım yoktur. Gürcü, Azeri, Yahudi, Abhaz, müziğini iyi bilirim. Romanya, Macaristan, Bulgar müziğini de. Ama en fazla Türk ezgilerini bildiğimi söyleyebilirim. Aynı kökleri paylaşıyoruz çünkü “ diyor…

ALBÜMLERİ;
1989 - I wıll not be sad in this world, 1993 - Moon shines at night, 1994 - Ask me no questıon, 1996 - Aprıcots from edenl, 1996 - Dolldollis, 1996 - The art of the duduk, 1996 - Doudouk, 1998 - Black rock, 1998 - Salute, 1998 - From the soil, 2000 - Armenian fantasies, 2001 - The art of the armenian duduk, 2001 - Fuad.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ: 1976 yılı Bergama doğumlu Hüsnü ŞENLENDİRİCİ, müzikal geleneğe sahip bir ailenin çocuğudur.Dedeleri Hüsnü ŞENLENDİRİCİ (klarnet, trompet) ve Fahrettin KÖFTECİ (klarnet) ve babası Ergün ŞENLENDİRİCİ (trompet) gibi müzikal bir geleneğe sahip bir ailenin üyesi olan Hüsnü’de 5 yaşında klarnet çalmaya başlar. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarına albümlerinde ve sahnede eşlik eden Hüsnü Şenlendirici, 1996 yılında Brooklyn Funk Essentials ile ortak Türk Müziğine özgü enstrümanlardan oluşan 13 kişilik bugünün ünlü Laço Tayfa’sını kurar. 2000 yılında ise solo albümü Bergama Gaydası’nı Doublemoon etiketiyle çıkar.

BİROL TOPALOĞLU: Çocukluğu köyde,Laz masalları,şarkıları ve annesinin söylediği ninniler-ağıtları dinleyerek geçti.Enstrüman çalmağa 8 yaşında tesadüfen tanıştığı bağlama ile başladı,daha sonra tulum ve kemençe öğrendi.Mühendislik alanında eğitim almasına rağmen ,kendini ve yaşadığı kültürü anlatabilecek yol olarak müziği seçti.Yok olmak üzere olan sayısız Laz halk şarkısını derleyip kayıt altına aldı.Kendi sesinin yanı sıra derlemeyi yaptığı kişilerin de seslerine yer vererek otantik albümler yaptı.Avrupa ve Amerika’da birçok önemli festivallere katıldı ,solo konserler verdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT