Test

Tarihler: 13 Mayıs 2004 Perşembe ~ 13 Mayıs 2004 Perşembe - Saat: 21:30

Yer: Dulcinea

Ücret: Giriş: Ücretsiz

Nereden Alınır: Dulcinea, www.dulcinea.org

Adres: İstiklal Cad. Meşelik Sok. Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 245 10 39-48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2004 ~ May 13, 2004
Phonem By Miller 2. Elektronik Müzik Platosu (8-14 Mayıs)

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ve Kod Müzik tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye’nin önde gelen elektronik ve modern müzik festivali olan Phonem By Miller 8-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Programda hem dans müziği tutkunlarını hem de IDM ve elektronika meraklılarını heyecanlandıracak çok sayıda müzik grubu ve değişik etkinlikler yer alıyor.

Analog Suicide / Mindscan: Batur Sönmez tarafından hazırlanan iki farklı proje bir arada. Farklı adlarla (Analog Suicide, Mindscan, Btr. Unit, Dadaloop, vb.) İstanbul`da çok çeşitli konser ve canlı gösteri dizileri gerçekleştiren Sönmez, Analog Suicide projesinde ses kavramının gerçek üzerinde durulması gereken konu oldugunu ortaya koyuyor, industrial, minimal, electronic tınıları değişik şekillerde bir araya getiriyor. Mindscan ise daha deneysel, özgür ve içe dönük bir proje. Yaptığı müziğin temellerini ilk dönem elektronik müzikçilere dayandıran sanatçı, günümüz deneysel yaklaşımıyla da kaynaştırarak, ele aldığı konuyu yorumluyor. Müzikle on yıldır uğraşan, Batur Sönmez, 1999 yılında Atom müzik hareketinin gerçek anlamda hayat geçmesiyle, aktif müzik yaşamına başladı. Sanatçı, halen, deneysel elektronik müzik başta olmakla birlikte, ses uygulamaları, multimedya ve video art konularında çalışmaktadır.
Batur Sönmez: Elektronik sinyaller, sampler, efektler, radyo, vb.

P.O.P: Yetkin Başarır ve Umut Çağlar, 80 ortalarında tanıştılar. O dönemdeki en önemli ilgi alanları Robert Fripp`in Frippertronics`i, Kraftwerk`in Kling Klang Studio`su ve o dönemin belli başlı New Wave gruplarıydı. 90 başlarında Yetkin tasarımcı kimliği ile ön plana çıkarken, Umut dans müziğini keşfederek dj`lik kariyerine başladı. P.O.P. aslında biri tasarımcı diğer müzik ile uğraşan iki arkadaşın çalışmalarını ve tecrübeleini toplayıp paylaştıkları bir platform oldu.
Umut Çağlar: Elektronik efektler ve sesler, Yetkin Başarır: Elektronik efektler ve sesler

Liz Fando: Liz Fando, 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde açılan Psychoacoustics dersinde kuruldu. Bilgisayar mühendisi Berk Gökberk ve matematik öğretmeni Osman Kaytazoğlu, Psychoacoustics kuramlarını elektronik müziğe entegre etmekle işe başladılar. Açık Radyo`da başlayan Psychoacoustics programlarında yaptıkları deneylerle dinleyicilerini sınayan ikili `abstract music` başlığı altında sesin gramerine el attılar. Seslerin insana davranışını inceleyen Psychoacoustics, kuşkusuz gürültü konseptine de farklı tanımlamalar getiriyordu. Liz Fando, bu tanımlardan yola çıkarak elektronik müzikte gürültünün kullanılmasıyla açığa çıkan soyutluğu derinleştirmeyi amaçlıyor.
Osman Kaytazoğlu: Laptop, Programlama, Canlı İşleme, Berk Gökberk: Laptop, Programlama, Canlı İşleme

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT