Test

Tarihler: 09 Ekim 2004 Cumartesi ~ 09 Ekim 2004 Cumartesi - Saat: 22:00

Yer: Yeni Melek Gösteri Merkezi

Ücret: Tam: 22.500.000 TL Öğrenci: 12.500.000 TL

Nereden Alınır: Akbank Kültür Sanat Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Babylon, Biletix Satış Nokatları, www.biletix.com ve Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Gazeteci Erol Dernek Sok. No 13, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 97 00 (Yeni Melek)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2004 ~ Eki 9, 2004
Caz Müziğinin devleri 6-16 Ekim’de Akbank 14. Caz Festivali’nde... İstanbul müzik ortamının en uzun ömürlü caz festivali ve caz tutkunlarının favorisi Akbank 14. Caz Festivali Ekim ayında Dünya’nın en önemli müzisyenlerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor.

Cazın benzersiz, rengarenk dünyasını dinleyiciye yansıtmak Akbank Caz Festivali’nin temel geleneği... Festivalin mekanları Aya İrini, Babylon, Cemal Reşit Rey, Yeni Melek Performans Merkezi ve Akbank Kültür Sanat Merkezi... Konserleri, Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen film gösterimleri ve “workshop”lar destekleyecek..

Cine-Jazz/Rubin Steiner-MarkdeClive Lowe-Jazzanova
9 Ekim Cumartesi Saat 22:00, Yeni Melek Gösteri Merkezi
Ezelden beri caz dinleyenler, cazı yeni keşfedenler ve dans etmeyi sevenler!!! aklınızı başınızdan alacak görsellerle Cine-Jazz sizi bekliyor.... Elektronik caz ve nu-jazz`ın en parlak isimleri Cine-Jazz`da buluşuyor.

RUBIN STEINER: Rubin Steiner ya da diğer adıyla Fred Lanier yeni yüzyılın yarattığı bir elektronik müzik dehası. Genç müzisyen, 90’ların ortasında ilk önce Fransa olmak üzere tüm Avrupa’yı, yaptığı istisnai dans, caz ve elektronika karışımıyla fethetti. Steiner’ın free jazz ve deneysel müzikteki doymak bilmeyen keşfi, Fransız radyosu Radio Beton için yaptığı programlar sırasında başladı. Onun piyanosunda Kraftwerk’in kuru elektronik vuruşları, gitarında Daft Punk besteleri bambaşka kılıklara büründü. 2000 yılında, akustik ve dijital enstrümanlardan oluşan dörtlüsü Rubin Steiner Quartet’i kurdu. Klasik gitar tınılarından çılgın “hardcore beat’lerine kadar her türlü müzik akımının ögelerini içeren yaratıcı ve tutkulu tarzıyla Rubin Steiner Akbank Caz Festivali kapsamında Yeni Melek’te.
Frederick Landier –programlama, vokal
Sylvestre Perrusson – trombon
Olivier Claveau – davul
Stephane Charasse – bas
Robin Dallier – sesler

Mark de Clive Lowe: FreeSoul Sessions: Nu jazz camiasının en yetenekli yapımcı ve klavye sanatçılarından Mark de Clive-Lowe’ın bir süredir beklenen 2. albümü “Tide’s Rising” turnesinin bir ayağı da İstanbul. Masters At Work, Jazzanova, Gilles Peterson, Jazzy Jeff ve dünyaca ünlü bir çok DJ tarafından defalarca remikslenen, 2003 dans pistilerinin marşlarından biri sayılan "Relax... Unwind"in yaratıcısı “çarpıltılmış” soul, funk, latin, caz ve ağır downtempo’yu harmanlıyor. De Clive-Lowe son albümünde İngliz soul müziğinin yeni ustası Abdul Shyllon’un yanı sıra Bembé Segué and Lyric L delive gibi funk ve Afrika kökenli vokalistlere de yer veriyor.

JAZZANOVA DJ SET: Yıllarca yaptıkları remixler ve başkaları tarafından remix’len şarkılarıyla anılan Jazzanova en son çıkardığı “mix” albümleri ile “çemberi tamamladıklarını” ifade ediyor. Kendine has melodik yapıda ve perküsyon ağırlıklı bir tarz yaratan Jazzanova yer yer house, d&b, triphop, brazil, latin, funk ve boogie’ye kadar uzanan bir sahne şovu sergiliyor. Jazzanova DJ setlerinde, -live konserlerinde olduğu gibi- farklı yöntemlerle izleyicileri kurdukları müzikal füzyona dahil ediyor...
YeniMelek

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT