Test

Tarihler: 27 Ekim 2004 Çarşamba ~ 27 Ekim 2004 Çarşamba - Saat: 19:30

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall

Ücret: Tam: 17,5 Milyon TL, Öğrenci: 4 Milyon TL

Nereden Alınır: Bilgi için: e-posta: halkilis@boun.edu.tr

Adres: Boğaziçi Üniversitesi, Rumelihisarüstü Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 287 02 32 / 134 -135

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 27, 2004 ~ Eki 27, 2004
Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Etkinlikleri

100. yılında CEMAL REŞİT REY`i ANMA GECESİ
CEMAL REŞİD REY (1904-1985): Türkiye`de ilk çoksesli müziği kurumsallaştıran, yeni kuşaklar yetişmesine yol açan, büyük senfonilerin, opera, oda müziği konçerto, operet ve revülerin yazarı, dillerden düşmeyen Lüküs Hayat ve Onuncu Yıl Marşı`nın bestecisi Cemal Reşit Rey, ülkenin her yerinde olduğu gibi okulumuzda da anılıyor. Onun en yakın öğrencisi Aydın Karlıbel`in piyanosu, ve neredeyse otuz yıldır Şehir Tiyatrolarında Lüküs Hayat`ı ölümsüzlüğe kavuşturan Zihni Göktay ve Suna Pekuysal`ın unutulmaz düetleri İ.Ü.Konservatuavarından Haldun Dormen sınıfının gencecik öğrencileri de operet ve revülerden seçilmiş bir gösterileriyle katılacaklar.

Aydın KARLIBEL ( piyano ): 1957 yılında İstanbul`da doğdu, dokuz yaşında Cemal Reşit Rey ‘in öğrencisi oldu. Saint – Michel, Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi`ndeki öğrencilik yılları boyunca uzun yıllar Cemal Reşit Rey ile çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü ve Eğitim Fakültesi mezunu olan Karlıbel, müzik alanında İngiltere, Avusturya ve İtalya`dan diploma ve payeler aldı. Piyano Master çalışmasını İstanbul Teknik Üniversitesi ( MIAM ) bünyesinde Ayşegül Sarıca ile tamamlayan sanatçı halen Kompozisyon dalında doktora yapmaktadır. 1986`da girdiği İstanbul Devlet Opera ve Balesi`nde besteci, konser solisti, korepetitör ve müzik yönetmeni olarak çalışmasını sürdürmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi`nde öğretim görevlisi olarak yer almıştır. Karlıbel`in birçok eseri Almanya`da Keturi Musikverlag tarafından basılmış, Avrupa`da çeşitli merkezlerde icra edilmiş ve CD olarak yayınlanmıştır. Opera, senfoni ve konçerto gibi formların yanı sıra koro, oda müziği piyano solo ve transkripsiyon türlerinde eserler verdi.

PROGRAM:
İ. Ü. Devlet Konservatuvarı Haldun Dormen sınıfı öğrencilerinin gösterisi
Aydın Karlıbel (piyano)
Cemal Reşit Rey: Sarı Zeybek, Çayır İnce, Türkiye Senfonisinden 5 transkripsiyon, Emprovizasyon, Sonatin, Yaygara`70`den Alaybeyi şarkısı, 10 Halk Türküsünden Gazi Osman paşa marşı
LÜKÜS HAYAT Operetinden düetler
Suna Pekuysal ve Zihni Göktay

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT