Test

Tarihler: 03 Kasım 2004 Çarşamba ~ 03 Kasım 2004 Çarşamba - Saat: 19:30

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall

Ücret: Tam: 17,5 Milyon TL, Öğrenci: 4 Milyon TL

Nereden Alınır: Bilgi için: e-posta: halkilis@boun.edu.tr

Adres: Boğaziçi Üniversitesi, Rumelihisarüstü Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 287 02 32 / 134 -135

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 3, 2004 ~ Kas 3, 2004
Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Etkinlikleri

BÜLENT EVCİL ( flüt ) - LIOR KREIZLER ( piyano )

BÜLENT EVCİL (flüt): İstanbul`da doğdu. Flüt eğitimine 1980`de M.S.Ü Konservatuarı`nda Mükerrem Berk ile başladı ve 1988`de mezun oldu. Aynı yıl Brüksel Kraliyet Konservatuarı`nda Marc Grauwels ile çalışarak 1992 yılında flüt ve oda müziği dalından mezun oldu.1994 yılında Heidelberg-Mannheim Müzik Yüksek Okulu`nda çalışmalarına Jean-Michel Tanguy ile devam etti. 1996`da sanatta yeterlik diplomasını aldı. 1992-99 yılları arasında ünlü İrlandalı flüt virtüözü James Galway`in öğrencisi oldu. Sir James Galway tarafından “kuşağının en iyi flütçülerinden biri” olarak tanımlanan sanatçı kendisinin davetleri ile bir çok seçkin konserde yer aldı. A.B.D.,Avrupa`nın pekçok ülkesi,ve Ukrayna`da solist olarak çaldı.1996-98 yılları arasında Viyana`da Imperial Concerts Solist Kapella`da solo flütçü olarak çalıştı. 2002 yılından beri İDSO`da flüt grup şefi, 1999 yılından beri İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası`nın flüt grup şefi, 2004 başından itibaren İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası`nda da 1. flütçü olarak görev almaktadır. 2004 yılı Mayıs ayında dünyaca ünlü şef Lorin Maazel`in daveti ile Arturo Toscanini Filarmoni Orkestrası`na solo flütçü olarak atandı. Bu orkestra ile Avrupa turnesine katıldı. Bu arada Sao Paolo (Brezilya) Devlet Senfoni Orkestrası ile üç konser ve üç CD kaydı yaptı. İtalyan Uluslararası Senfoni Orkestrası ile yedi ülkeyi kapsayan Uzakdoğu turnesine katıldı. Halen, İ.T.Ü.`nün master programında (MİAM) flüt dalında öğretim görevlisidir. Sanatçı, Belçika Kraliyet sanat teşvik madalyası sahibidir.

LİOR KRETZER (piyano): İsrail vatandaşı olan Lior Kretzer, İsrail Sanat ve Bilim Akademisi ile -akademi yarışmasında en yüksek dereceye ve dekanlık ödülüne ulaşmayı başardığı- Tel Aviv Üniversitesi Müzik Akademisi`nde orkestra yönetimi, bestecilik ve piyano dallarında dereceler almıştır. Mezuniyetinden itibaren Avrupa, İsrail ve Amerika`dan master dersi vermiştir. Uluslararası Ses Sanatları Enstitüsü`nde New York Metropolitan Operası`ndan Paul Nadler, Joan Dornemann, Patricia McCaffrey, Sherill Milnes gibi akademisyenlerle birlikte üç yıllık bir proje yürütmüştür. Lior, Janacek Festivali, Meksika`daki Tlaxcala Festivali, İsrail Festivali, Washington D.C.`deki Schubert Festivali gibi saygın festivallerde ve Viyana Konzerthaus, Berlin Konzerthaus, Ulusal Ottawa Galerisi, Kanada, Brucknerhaus Linz, Rudolfunum Prague, de Doelen Concertgebow – Rotterdam, Kaliforniya, Los Angeles Skirball Center gibi konser salonlarında çalmıştır. Sanatçı halen, Viyana Yahudi Müzesi`ndeki orkestranın ve -AMBER TRIO`nun- piyanistliğini yapmaktadır. Şu ana kadar beş CD kaydetmiştir. 2001 yılından beri Viyana`da, “Konservatorium der Stadt Wien”de öğretim görevlisidir.

PROGRAM:
Joaquin RODRİGO(1901-1999): Fantasia para un gentilhobre
Joaquin RODRİGO: Aria antiqua (Türkiyede ilk çalınış)
Mike MOWER: Sonata Latino, I.salsa Montunate, II.Rumbango, III.Bossa Mereng
Ekrem Zeki ÜN (1910-1987): Yunusun Mezarında
Fazıl SAY (d.1970): Prelüdler
Hasan Niyazi TURA (d.1982 ): Variations on a Turkish folk tune - After Aşık Veysel (Türkiyede ilk çalınış)
Sergei PROKOFİYEF (1891-1953): Sonat, I. Moderato, II.Presto-Scherzo, II.Andante, IV. Allegro con brio.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT