Test

Tarihler: 19 Ekim 2004 Salı ~ 19 Ekim 2004 Salı - Saat: 20:30

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Ücret: 20.000.000 TL - 15.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Adres: Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 10 27

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 19, 2004 ~ Eki 19, 2004
Khalkedon Sanat Buluşmaları Bienali 2004-2005

Khalkedon: Açılış Konseri "Melodias Epicas"
1. Dönem Açılış Konseri “Melodias Epicas”
Piyano: Renan Koen, Soprano: Şebnem Ünal, Klasik Kemençe: Nermin Kaygusuz, Percussion: Mine Berkay

RENAN KOEN (Piano): Müziğe sekiz yaşında flütle başladı. 1983 yılında kompozitör Ali Damar ve Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile piyano çalışmaya başladı. Aynı yıl Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı orta bölümü “Nazım Nacar Flüt Sınıfı’ndan” mezun oldu. 1985-1986 yıllarında piyano çalışmalarına Paris’te Germaine Mounier ile devam etti. 1993 yılında M.S.Ü.Devlet Konservatuarı kapsamında düzenlenen “Chopin Etüt Yarışması’nda üçüncü oldu. Aynı yıl düzenlenen “Cemal Reşit Rey “yarışmasında bestecinin “İmprovisation” adlı eseriyle birincilik ödülü almıştır. 2000 yılında “Associated Board of The Royal School of Music” kapsamındaki “advance” seviyesini iyi bir derece ile bitirdi. Çeşitli radyo programları yapmakta, oda müziği konserleri, resitaller vermekte, çeşitli orkestralarda solist olarak çalmaktadır. 1993 yılından beri soprano Şebnem Ünal ile birlikte “Dünya Müziğinde Etkileşimler” araştırmalarını sürdürmektedir. 2004 yılında Şebnem Ünal ve Nermin Kaygusuz ile kurdukları ‘Melodias Epikas’ adlı grupla İsviçre’de ve İstanbul’da konserler vermişlerdir.

ŞEBNEM ÜNAL (Soprano): İstanbul’da doğmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı “Opera ve Konser Sanatçılığı “ bölümünden mezun olmuştur. 1983’te Ren Gelenbevi şan yarışmasında birincilik; 1998’de İngiltere’de “Cleveland İnternational Eistedfood” festivali “Folk Song Solo” yaraşmasında ikincilik ödülünü aldı. M.S.Ü Devlet Konservatuarı’nda yüksek lisansını tamamladı. İstanbul Devlet Tiyatrosu ve birçok özel tiyatroda oyuncu ve müzisyen olarak görev aldı. Headel’in “Messiah”, Faure’nin “Requiem”, Bach’ın “Matthaus passion”, Mozart’ın “Requiem”, Carl Orff’un Carmina Bura”da soprano solo partilerini seslendirdi. Yurt İçinde ve Yurt dışında birçok operada çeşitli roller seslendirdi. Piyano, arp, gitar eşliğinde çeşitli konserler vermektedir. Sanatçı halen İ.Ü. Devlet Konservatuarı’nda şan, müzik tarihi ve estetik dersleri vermektedir.

NERMİN KAYGUSUZ (Klasik Kemençe): Ankara’da doğmuştur. Kısa bir süre İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Müziği bölümüne devam etti. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünü bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı keman bölümüne girdi. İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi olarak kemençe derslerine başladı. Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik eğitimini İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. 2001 yılında girdiği sınavı kazanarak Doçent ünvanını kazandı. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli topluluklarla konserlere katılan sanatçının “Gönülden Damlalar” ve “Kemençe ve Gitarla Saz Eserleri” adlı cd’leri bulunmaktadır.

MİNE BERKAY (Vurmalı Çalgılar): 1979 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1990 yılında İ.T.Ü. Devlet Konservatuarı keman bölümüne girmiş bir sene sonra bölümünü değiştirerek vurmalı çalgılara geçmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT