The Duke Ellington Orchestra

Tarihler: 18 Kasım 2011 Cuma ~ 19 Kasım 2011 Cumartesi - Saat: 21:00

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center - TİM

Ücret: 1. Kategori - 100.00 TL - 2. Kategori - 80.00 TL - 3. Kategori - 60.00 TL - 4. Kategori - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, TİM Gişe

Adres: Büyükdere Cad. Derbent Mevkii 34457 Maslak İstanbul Maslak İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2011 ~ Kas 19, 2011

Yirminci Yüzyılın Caz Üstadı, Duke Ellington'un Muhteşem Orkestrası 18 - 19 Kasım'da TİM Show Center'da...18-19 Kasım 2011

Caz tarihine son elli senenin en büyük jazz yeteneği olarak geçen Duke Ellington, çok üretken bir besteci, piyanist ve orkestra şefi olarak bilinir. "Take the A-Train" ve ‘’It Don’t Mean a Thing ( If It Ain’tGot That Swing)’’ gibi standart parçaların yanı sıra Black, Brown and Beige, Liberian Suite ve Afro – Eurasian Eclipse gibi daha uzun çalışmalar dahil olmak üzere iki binin üzerinde şarkı bestelemiştir.

Toby Hardwick, Elmer Snowden, William Greer, Barney Bigard, Wellman Braud, Harry Carney, Johnny Hodges, Bubber Miley, Joe Nanton, Cootie Williams, Adelaide Hall ve Billy Strayhorn gibi ünlü birçok müzisyen orkestra da yer aldı. Bu isimlerin çoğu onunla on yılı aşkın sürelerle beraber çalıştı. Bestelerinin bazılarını bu müzisyenlerin tarzlarına ve yeteneklerine göre yazdı.

Duke Ellington, 1919’dan,1974’de ölümüne kadar yönettiği sayısız toplulukta, growl and plunger,’’junge- style’’ ve insan sesini, sözsüz nota çalan bir enstrüman gibi kullanarak, jazz alanında bir çok yeniliğin temsilcisi oldu.

Ölümünden sonra grubun menajeri ve trompetçisi olan tek oğlu Mercer Ellington orkestrayı yönetti. Mercer’in ölümünden sonra onun oğlu ve Ellington’un torunu olan Paul Ellington liderliği sürdürüyor.

Duke Ellington Orkestrası, 2007 yılından beri hiç durmadan dört kıtayı dolaşarak Duke Ellington’un müziğini tüm dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Orkestra gittiği her ülkede caz severlerden büyük ilgi görüyor. En prestijli festivallerden: Tokyo Caz Festivali ve Cape May Caz Festivalinin (A.B.D’in en uzun süreli caz festivallerinden birisi)en önemli konukları oldular. Puerto Rico, Çin, Finlandiya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, Macaristan, Almanya, Portekiz, Yunanistan, Slovakya gibi ülkelerde de konserler verdiler. Ayrıca Duke Ellington Orkestrası bu yıl, Macau International Music Festival ve Kaliforniya'da Myrtle Beach'teki Gold Key Jazz Festivali'nin de önemli sanatçısı olacaklar ve yeni konserlerinde de The Buffalo Philharmonic, Detroit Symphony ve Ft.Worth Symphony'le ortak çalışacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT