These New Puritans

Tarihler: 07 Aralık 2010 Salı ~ 07 Aralık 2010 Salı - Saat: 22:30

Yer: Salon İKSV

Ücret: Tam Ayakta: 45,00 TL, Öğrenci Ayakta: 28,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Salon İKSV

Adres: Sadi Konuralp Cad. No:5 34433, Şişhane İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2010 ~ Ara 7, 2010

These New Puritans- Hidden

Evet bu senenin yasaşın dedirten albümlerinden biri These New Puritans`ın Hidden`ı, tabi benim için. These New Puritans, hakkında ne yazarsam yazayım daha farklı şeyler yazıp, söylemek isteyeceğim, "off olmamış, bir şeyler eksik kalmış" diye kendimi yiyip bitireceğim bir grup. Neden? Nedeni basit çünkü bu grup, birçok farklı türü himayesinde başarıyla birleştirebilen, advance işlere imza atan, hangi şarkısı daha güzel ya da bir sonraki albümleri nasıl olacak diye düşünmenizi sağlayacak, yaratıcı ve gerçekten farklı grupların arasında yer alıyor. Bilmeyenin bile herhangi bir klibini izlediğinde - ben özellikle "We Want War`u" tavsiye ederim- muhakkak etkileneceği kesin. Lafı kısa kesip, en basit haliyle onlardan biraz bahsetmeye çalışayım.

Adı Elvis`le özdeşleşen grubumuz, takvimler 2006`yı gösterdiğinde ilk single "Now Pluvial "ı piyasaya sürdü. Jack Barnett, ikiz kardeşi George Barnett, Thomas Hein ve Sophie Sleigh-Johnson`dan oluşan These New Puritans, bu single ile bazı kesimlerin dikkatini çekti fakat asıl basarı 2008`de yayınladıkları ilk albüm "Beat Pyramid" ile birlikte gelecekti.

Avant-garde, baroque pop, experimental rock, progregressive rock gibi türleri kapsayan art rockın yeni dönem temsilcilerinden These New Puritans, yerinde durmayan, kimi zaman klasik müzikten esintilere yer verdiği bu ilk göz ağrısıyla, kulaktan kulağa dolaşan bir efsaneye dönüştü. İki senenin ardından merakla beklenen ikinci albüm "Hidden" ile bir önceki albümden sesi daha çok çıkmaya başlayan ve ilk klip "We Want War" ile savaş çağrısı niteliğinde bir geri dönüşe imza atan grup, kılıcını kınından çekip müzik arenasındaki yerini aldı.

Albümün prodüktörlüğünü Bark Psychosis`in kurucusu "Graham Sutton" üstlenirken, grup klasik müziğin yer aldığı kısımlarda işi ustasına bırakarak Çek orkestrayla çalışmayı yeğledi. Davulların gümbür gümbür çaldığı, modern, öncü gibi sıfatları elinde bulunduran, sözlerinden görselliğine, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve üzerinde titizlikle çalışılmış "Hidden" gerçek, gizli bir hazine değerinde. 11 şarkıdan oluşan albüm, açılışını klasik dönemin izlerini taşıyan "Time Xone" ile yaparken bir sonraki şarkı "We Want War"da temposunu yükseltiyor. "Three Thousand"da zirveye ulaşırken, "Hologram"da piyanonun büyülü sesi kulakları okşuyor. Benim albümdeki favorim ise "Attack Music".

Bir dönem çalıştığım müzik kanalında keşke klibi çekilse de yayınlasak diye köşe bucak temennilerde bulunduğum şarkıya grup da ilgisiz kalmadı ve ikinci klip olarak bu yarı oryantal, bol davullu, ritmiyle en az 10 kilo verdirebilen şarkıyı seçti ( acaba başka bir dilek mi dileseydim dedim sonradan). Hidden`ın en farklı şarkılarından bir diğeri ise "Fire-Power"; perküsyonun yoğun şekilde hissedildiği şarkı birkaç kez üst üste dinlenebilecek türden. "Orion" ve Canticle"da bir duayı dinler gibi huzur bulurken, Richard Garnett`ın ünlü şiiri "Where Corals Lie"a, "Drum Courts-Where Corals Lie"da tekrar hayat veren These New Puritans, "White Chords"da sona doğru yumuşak bir geçiş yapmış ve son şarkı "5", şiirsel bir anlatımla albümü noktalamış. Rüya gibi başlayıp, sona eren Hidden, tüm görkemiyle, bu senenin muhakkak dinlenmesi gerekenleri arasında yerini çoktan aldı... Arşivinde olmayanlara duyurulur...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT