Tokay Filarmonu

Tarihler: 16 Şubat 2010 Salı ~ 16 Şubat 2010 Salı - Saat: 20:30

Yer: Mustafa Kemal Konferans Salonu

Adres: Uğur Mumcu Cad. No:8 Akatlar Beşiktaş Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2010 ~ Şub 16, 2010
Şef Serâ Tokay 2004 den bu yana sanatsal çalışmalarını başarıyla yoğunlaştırmış olduğu senfonik orkestradan oda formasyonuna dönüştürdüğü müzisyenleriyle yeni bir konsere hazırlanıyor.

Schoenberg’in 1. Oda Senfonisiyle açılacak olan dinleti, Viyana’lı bestecinin tonalite kavramını yıktığı çatışık harmonilerin beklenmedik ritmlerle karıştığı zorlu yapıtıyla şef ve solo müzisyenlerden üstün bir ustalık gösterisi bekliyor.

XX. yüzyıl atonal atmosferine ilginç bir kontrast oluşturacak Dvorak romantizminin simgesi op. 44 Serenad’ın programlandığı dinleti, Richard Strauss’un nefesli çalgılar için yazdığı op.4 Suite ile son buluyor.

Serâ Tokay, İstanbul dinleyicisinin xx. Yüzyılın duyarlı kulaklara seslenen zor yapıtlarını değerlendirecek düzeye sahip olduğunu, 2010 da 5 oda konseriyle Schoenberg, Stravinsky, Berg, Bartok Shostakovich’in yapıtlarına yer vererek Türkiye’de neredeyse çalınmayan bir repertuarı tanıtmayı amaçladığını belirtiyor.

Senfonik orkestra ve oda orkestrası çalışmasının birbirine olan teknik farklılığını vurgulayan Serâ Tokay’a göre “senfonik orkestranın şeften beklediği güçlü anlatım ve etkin jestler yerine, oda orkestrası, kontrpuan duyuşu ve analitik zeka gerektiriyor”.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT