Trilok Gurtu - Tuluğ Tırpan

Tarihler: 16 Şubat 2012 Perşembe ~ 16 Şubat 2012 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu CRR

Ücret: 34.00 TL - 28.50 TL - 23.00 TL - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2012 ~ Şub 16, 2012

Trilok Gurtu (perküsyon)
Tuluğ Tırpan (piyano)

Down Beat dergisi tarafından beş kez “Dünyanın En İyi Perküsyon Sanatçısı” ödülünü alan; Hint ritimlerini caz ve rock elementleri ile sentezleyerek izleyicileri büyüleyen Hintli perküsyon ustası Trilok Gurtu, ünlü piyanistimiz Sabri Tuluğ Tırpan ile sahne alacak… İngiltere’de Asyalı müzisyenler tarafından başlatılan ‘’Asian Underground’’ akımının babası olarak tanımlanan Trilok Gurtu’nun, çağdaş bir anlayışla akustik Hint köklerine sadık kalarak gerçekleştirdiği albümü ’’Remembrance’’, dünya müziğinde bir başyapıt olarak nitelendiriliyor.

80’li yılların başında ün kazanmaya başlayan Gurtu, 2000–2001 yıllarında gurubuyla birlikte canlı performans turneleri düzenledi ve 2003 yılında ellinin üzerinde performansla dünyayı gezdi. Gurtu, R.E.M. Bob Dylan ve Prodigy gibi ünlü rock yıldızları ve Cesara Evoria, Youssou N’Dour gibi dünya müziğinin ünlüleriyle aynı sahneyi paylaştı. Don Cherry, Zakir Hussain, John Mc Laughlin, Pat Metheney, Joe Zawinul ve Jan Garbarek gibi cazın devleriyle pek çok turneye katıldı.

Down Beat Dergisi müzik eleştirmenlerince, 5 kez en iyi perküsyon sanatçısı seçilen Trilok Gurtu, BBC 3 radyosu tarafından da 2001 yılında dünya müziği dalında en iyi Asyalı müzisyen ödülüne aday oldu.

Sabri Tuluğ Tırpan

İstanbul doğumlu sanatçı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Viyana Konservatuarı ve Viyana Müzik Akademisi’nde eğitim aldı. Birçok eser ve çalışmaları olan Tuluğ Tırpan’ın George Orwell’in 1984 kitabından esinlenerek bestelediği “Hearts” müzikali, caz stilindeki müzikali “Figaro” ve Mevlana yılı dolayısı ile bestelediği “Mevlana-Simyacı Senfonik Şiiri” eserlerinden sadece bir kaç örnektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT