Tuluğ Tırpan ve Kürşat Başar Dörtlüsü

Tarihler: 15 Temmuz 2009 Çarşamba ~ 15 Temmuz 2009 Çarşamba - Saat: 22:30

Yer: Beyoğlu Hayal Kahvesi

Ücret: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Beyoğlu Hayal Kahvesi

Adres: İstiklal Cad. Büyük Parmak Kapı Sok. Afrika Han No:19 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 25 58 - Beyoğlu Hayal Kahvesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 15, 2009 ~ Tem 15, 2009
Tuluğ Tırpan ve Kürşat Başar Dörtlüsü
Tuluğ Tırpan ve Kürşat Başar Dörtlüsü 2009 Mayıs ayında biraraya geldi.
Topluluğun repertuvarı unutulmaz caz parçalarından türkülere dünya müziğinden örnekler ve Tuluğ Tırpan’ın bestelerinden oluşuyor.
Tuluğ Tırpan`in 92 yilinda baslayan Avrupa macerasi Trilok Gurtu, Wolfgang Puschnig, Benny Greb, Patricia Kopatchinskaja gibi cok onemli caz ve klasik ustalari ile yaptigi calismalar ile hala devam ediyor.Kürşat Başar, uzun yıllardır nadiren konuk olarak katıldığı performanslar dışında sahnede saksofon çalmadı. Başar ilk kez saksofonuyla böyle bir toplulukta yer alıyor.
Proje Tuluğ Tırpan ve Kürşat Başar’ın, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı yararına düzenlenen bir gecede Sertab Erener, Fatih Erkoç ve Yavuz Bingöl’ün söylediği Çökertme türküsüne Kürşat Başar’ın eşlik etmesiyle doğdu. Aynı gecenin müzik direktörü Tırpan’la bu gecede müzikal olarak tanışan Kürşat Başar, sevdikleri parçalardan oluşan bir repertuvar oluşturmaya ve birlikte çalmaya karar verdiler.
Çaldıkları eserler arasında, Charlie Haden’in “Our Spanish Love Song”u, modern cazın unutulmaz parçalarından “Softly as in a Morning Sunrise”ı, Keith Jarrett’ın “Country”si, Yalçın Tura’nın “Hasretinden Yandı Gönlüm”ü sayılabilir…
Proje için Tuluğ Tırpan, “sohbetlerimizi sahneye taşıdık” derken, Kürşat Başar, “aslında uzun yıllardır hobi olarak çaldığım saksofonu ilk kez böyle profesyonel bir toplulukla ve bu kadar iyi müzisyenlerle biraraya gelerek sahnede çalmak bana büyük bir heyecan veriyor. Tuluğ’la ilk konuştuğumuzda tamamen kendi keyfimiz için sevdiğimiz parçalardan oluşan bir repertuvar yapmaya ve parçaları da kendi istediğimiz gibi düzenlemeye karar verdik. Çalıştıkça birbirimizin fikirlerinden beslendik ve bu keyfi başkalarıyla paylaşacağımız performanslara dönüştürmeyi düşündük. Beni bu konuda cesaretlendiren de Tuluğ oldu.” Diyor..Tuluğ Tırpan/Kürşat Başar Quartet, ilk konserlerini 2 Haziran tarihinde Hayal Kahvesi Beyoğlu’nda verecekler. Topluluğun performanslarında sürpriz konukların da yer alması bekleniyor.

Kürşat Başar: Sax
Tuluğ Tırpan: Piyano
Matthew Hall: Kontrbas
Ferit Odman: Davul
www.hayalkahvesibeyoglu.com

- 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT