Tuluyhan Uğurlu

Tarihler: 13 Ekim 2012 Cumartesi ~ 13 Ekim 2012 Cumartesi 20:30

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 78.50 TL 2. Kategori - 67.25 TL 3. Kategori - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Aya İrini gişe.

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 13, 2012 ~ Eki 13, 2012

Tuluyhan Uğurlu, 2006’dan beri seslendirdiği Dünya Başkenti İstanbul isimli eserinin 300. konserini Aya İrini’de verecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile TUROB (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği) tarafından düzenlenen konserde Uğurlu’ya geniş bir müzisyen kadrosu eşlik edecek.

Konserde üç yüzü aşkın fotoğraf ve kısa metinlerle hazırlanmış görsel bir sunumdan yararlanılacak. Dünya Başkenti İstanbul’un 300. konserinde Tuluyhan Uğurlu sahneyi kavalda Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, elektro gitar ve yaylı tamburda Uğur Varol, kontrbasta Umut Sel ve vurmalı enstrümanlarda Gürkan Özkan’la paylaşacak.

Konserin “Üç Dinin Kardeşçe Yaşadığı Kent” bölümünde ise Adruşan Kirkor Halaçyan, Yako Taragano ve Yunus Balcıoğlu piyano eşliğinde üç dinin ilahilerini seslendirecekler. Tuluyhan Uğurlu projesinin adını neden Dünya Başkenti İstanbul koyduğunu şöyle anlatıyor: “İstanbul iki kez dünyayı titreten iki büyük imparatorluğun Doğu Roma - Bizans’ın ve Osmanlı Devleti’nin başkenti olmuştur. Ben büyük bir düş kuruyorum ve bu kez İstanbul’u dünyanın merkezi olarak görerek, "Dünya Başkenti İstanbul" diyorum. Tarihe bir bakın büyük gelişmelerin, farklılıkların, yeni adımların önce sanatçıların düşüncelerinde yer aldığını, sonra bilim adamlarının, liderlerin bu düşleri gerçekleştirdiğini göreceksiniz. Bu efsanenin, yaratacağımız sinerji ile tekrar canlanabileceğini düşünüyorum. Belki bizler bunu yaşarken göremeyeceğiz. Ancak bu topraklarda yaşayacak olan gelecek nesillerimiz buna bizzat şahit olacaktır. İstanbul bilimin, sanatın, kültürün ve ekonominin başkenti olacaktır. Hepimizin Türkiye’nin ve dünyanın her yerine giderek Dünya Başkenti İstanbul fikrini insanoğluna anlatmamız gerekmektedir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT