Tuncay Yılmaz - Robert Markham

Tarihler: 13 Şubat 2009 Cuma ~ 13 Şubat 2009 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat Merkezi

Ücret: Tam: 12,00 TL, Öğrenci: 7,00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Akbank Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 – 01 - Akbank Sanat (http://www.akbanksanat.com)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 13, 2009 ~ Şub 13, 2009
Tuncay Yılmaz (Keman)
Robert Markham (Piyano)

"“O harikulade bir yetenektir. Tekniği çok yüksek ve çok müzikal. Aynı zamanda hassas bir kişiliğe sahip.”"
Ayla Erduran

İzmir Devlet Konservatuvarı’nda başladığı müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuvarı’nda devam eden Tuncay Yılmaz solist olarak ilk konserini Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirdi. Yüksek eğitimine Alman Devlet Bursu (DAAD) ile Almanya’da devam eden sanatçı eğitimini bu ülkede en yüksek derece sayılan “Ustalık” ve “Solist” diplomaları ile tamamladı. Sanatçı Avrupa’daki öğrenim yıllarında Almanya Louis Spohr Keman yarışması’nda “En iyi Schumann Yorumcusu” ödülünü, Dünya Mozart Yılı’nda Mozart’ın 5. Keman Konçertosu yorumundan dolayı “Mozart Özel ödülü”nü kazandı.

Stuttgart Oda Orkestrası, Moskova Musica Viva Oda Orkestrası, BBC Concert Orchestra ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın da bulunduğu birçok önemli orkestra eşliğinde konçertolar seslendiren sanatçı aralarında Fazıl Say, Gustav Rivinius, Alexander Rudin ve daimi piyanisti Robert Markham’ında bulunduğu çok sayıda usta müzisyenle aynı sahneyi paylaştı. Solist olarak gerçekleştirdiği çalışmaların yanısıra radyo ve TV için programlar gerçekleştiren Yılmaz hakkında Fransız - Nice Matin Gazetesi “Kemanın genç prensi”, ABD – Boston Globe gazetesi ise “Sofistike bir solist kemancı” deyimini kullanarak söz etti...

Çalışmalarını ve başarılı kariyerini Türkiye ve Avrupa’da sürdüren ve 1996 yılından beri T.C. Kültür Bakanlığı Keman Solist Sanatçısı olan Tuncay YILMAZ, aynı zamanda İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nda Uluslararası Ustalık Sınıfını başlatmış ve “Üstün Yetenekli Öğrenciler Özel Sınıfı”nda dersler de vermektedir.

Robert Markham (Piyano)
Eğitimine Manchester`daki Chetham Müzik Okulu`nda başlayan Robert Markham çalışmalarına New York`daki Julliard Okulu`nda devam etti. Uluslararası ününü 1994 yılında Moskova`da yapılan Tchaikovsky Uluslararası Yarışmasında finalist olarak elden sanatçı İtalya`da yapılan Uluslararası Vincenzo Bellini Piyano Yarışması`ndan ve New York`da yapılan Frinna Awerbuch Uluslararası Piyano Yarışması`ndan birincilik ödülleriyle ayrıldı.

Aralarında İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya, İrlanda ve Türkiye`nin bulunduğu çok sayıda ülkede solo resitaller ve orkestra eşliğinde konserler gerçekleştiren Robert Markham Londra Senfoni Orkestrası, BBC Filarmoni Orkestrası, London Phlilomusica Orkestrası ve London Mozart Players gibi toplularla çalışmalar gerçekleştirdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT