Türk-İtalyan Diplomatik İlişkilerinin 150. Yılı

Tarihler: 15 Ekim 2006 Pazar ~ 15 Ekim 2006 Pazar - Saat: 21:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 21,00 - 13,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - CRR

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2006 ~ Eki 15, 2006
Türk-İtalyan Diplomatik İlişkilerinin 150. Yılı
15 Ekim Pazar Saat 21:00


Şef: Rengim Gökmen
Solist: Marcella Crudeli (Piyano)
Program:
S. Ada: Balad Solist: Aylin Ateş (Mezzo Soprano)
R. Schumann: Piyano Konçertosu, Op.54, la minör
Ara
O. Respighi: Roma Çeşmeleri, Senfonik Şiir
P. I. Çaykovski: İtalyan Kapriçyosu, Op.45

Rengim Gökmen (Devlet Sanatçısı)
Müziğe küçük yaşlarda annesi opera sanatçısı M. Gökmen’in denetiminde başlayan sanatçı, piyano ve kompozisyon çalışmalarını Ankara Devlet Konservatuarı’nda F. Erkin, N. Karatekin, İ. Baran ve A.A. Saygun’la tamamladıktan sonra, orkestra şefliği öğrenimi için İtalya’ya Türk Hükümeti tarafından gönderildi. Önce Roma Santa Cecilia Konservatuarı, daha sonra Siena Accademia Chigiana ve Santa Cecilia Yüksek Müzik Akademisi şeflik bölümlerinden F. Ferrara’nın öğrencisi olarak birincilikle mezun oldu. Bu arada Türkiye’de başlamış olduğu keman ve yaylı çalgılar tekniği üzerine çalışmalarını İtalya’da altı yıl boyunca O.Vicari ile sürdürdü. Avusturya, İngiltere ve Hollanda’da orkestra şefliği üzerine çalışmalar yaptıktan sonra 1980 yılında katıldığı “Gino Marinuzzi” San Remo Uluslararası Şeflik Yarışması’nı kazanarak büyük bir başarı elde etti. Daha sonra Avrupa’nın hemen hemen bütün ülkelerinde, ABD’de ve Güney Amerika’da konserler yönetti. 1984-89 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü, 1992-95 yılları arasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak görev yaptı. Bu görevi sırasında Aspendos Opera ve Bale Festivali’ni başlattı. 1988 yılında İtalya Hükümeti tarafından “Cavalleria (Şövalye)” nişanı ile onurlandırılan sanatçı, 1991 yılında TÜTAV tarafından Türkiye’nin yurt dışındaki tanıtımına katkıları sebebiyle ödüllendirilmiştir. Sanatçı, Kültür Bakanlığı tarafından 1995 yılında “yılın en iyi şefi” 1997 yılında TOBAV tarafından “en başarılı opera şefi” seçilmiştir. Ankara ve İstanbul Festivalleri danışma kurulu üyesi ve İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyesi olan Rengim Gökmen, 1991 yılından beri sürdürmüş olduğu İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörlüğü sırasında orkestrayla sayısız konser, kayıt, yurt içinde ve yurt dışında turneler gerçekleştirdi. 1999 yılında Cumhurbaşkanlığı Yüksek Kültür ve Sanat Nişanı ile onurlandırılan, Prof. Rengim Gökmen halen Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı öğretim üyesidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT