Uluslararası Mevlana Vakfı Türk Müziği Topluluğu

Tarihler: 22 Ocak 2010 Cuma ~ 22 Ocak 2010 Cuma - Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 22,00 TL , . Kategori: 17,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli Istanbul Harbiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 22, 2010 ~ Oca 22, 2010

Bilindiği üzere geleneksel Türk Müziği bestekârları içinde Itri, İsmail Dede, Zekâi Dede, Abdülbâki Nasır Dede, Rauf Yekta Bey, Ahmed Avni Konuk gibi hemen aklımıza gelen isimler ve daha birçokları Mevlevidir.

Bu bestekârların bazıları Mevlevihanelerde doğmuş ve hayatının sonuna kadar mevlevihanelerde yaşamış, bazıları ise Hz. Mevlâna neşesinin peşinden koşarak ilerleyen yaşlarında Mevleviliğe intisap etmişlerdir.

Mevlevi müzisyenler Ney, Tanbur, Kudüm gibi sazların icralarının yanında icad etikleri nota sistemleri, yazdıkları naat, ayin defterleri ve besteledikleri eserler ile Türk müziği tarihi içinde önemli bir rol oynamışlardır. Ayrıca III. Selim`den itibaren sarayda başlayan yeni müzik düşüncesine karşı geleneğe bağlı kalarak geçmişle bugün arasında da görünmez bir köprü vazifesi de üslenmişlerdir.

Uluslararası Mevlâna Vakfı Türk Müziği topluluğu bu konserinde İstanbullu sanatseverlere Mevlevi bestekârların eserlerin oluşan bir repertuar sunacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT