Us3

Tarihler: 20 Ekim 2010 Çarşamba ~ 21 Ekim 2010 Perşembe - Saat: 22:30

Yer: Babylon

Ücret: Ayakta: 39,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Babylon

Adres: Şehbender Sok. No:3 Tünel, Asmalımescit Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 292 73 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 20, 2010 ~ Eki 21, 2010

Us3, 1992 yılında Londra’da kurulmuş bir caz-hiphop oluşumu. Grubun beyni Geoff Wilkinson, Blue Note plak şirketinin kataloglarından seçtiği sample’ları kullanarak ve farklı MC’leri de işin içine katarak müziğini özgür bir çizgide ilerletti. Grup, özellikle Herbie Hancock’ın “Cantaloupe Island” şarkısından sample’lar kullandıkları ‘Cantaloop’ hitleri ile 1992 yılında tüm dünya çapında ün kazandılar ve Amerika’da platin plak mertebesine kadar yükseldiler. Hem bu kadar eklektik olup, hem de bu kadar geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan sayılı gruplardan biri olan Us3, günümüzdeki birçok hiphop ve caz müzisyeni için de ilham kaynağı oldu. 2004 yılında çıkardıkları dördüncü albümlerinde eski caz parçalarını baz alarak yaptıkları müzikal çalışmaları geride bırakarak tamamen kendi bestelerinden oluşan yepyeni parçalar ile taze bir albüm hazırladılar. Her albümde yeni şeyler denemekten çekinmeyen ve risk almayı seven Wilkinson, elektronik öğeleri de kattığı müziğiyle, neredeyse kendi yarattığı bu çizgide emin adımlarla ilerliyor.

2009 yılında çıkan son albümleri “Stop.Think.Run” ile dikkatleri tekrardan üzerine çeken Us3, Garanti Caz Yeşili kapsamında Babylon sahnesinde hem caz hem de hiphop severlerin unutamayacağı eklektik bir performansa imza atmaya hazırlanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT