Vedat Kosal Anma Gecesi

Tarihler: 27 Kasım 2013 Çarşamba ~ 27 Kasım 2013 Çarşamba 20:00

Yer: Martı İstanbul Hotel

Ücret: 1. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Abdulhak Hamit Cad. No: 25/B Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 987 40 00

Faks: 0212 987 40 11

Web: http://http://www.martiistanbulhotel.com

E Posta: martiistanbulhotel@marti.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2013 ~ Kas 27, 2013

Romantik müziğin, özellikle Chopin, Schumann ve Liszt’in önemli yorumcularından biri olarak kabul edilen Vedat Kosal, 27 Kasım'da Martı Hotel İstanbul'da anılacak.

2001 yılında henüz 43 yaşındayken vefat eden Vedat Kosal'ı en yakın dostları da bu gecede yalnız bırakmayacak.

Vedat Kosal'ı yakın arkadaşı soprano Ece İdil'in moderatörlüğünü yaptığı dinleti ve sohbet akşamına yakın dostları piyanist Aydın Karlıbel, Seher Tanrıyar, Ece Demirci ve Evren Büyükburçlu Erol katılacak. Yakın arkadaşı Mehmet Reşit Erol'un da anılarını paylaşacağı gecede, sanatçının yorumlamayı çok sevdiği Chopin, Liszt, Schumann'ın yanısıra Hocası Cemal Reşid Rey'den de  eserler çalınacak ve arkadaşları Kosal'ı her yönüyle anlatacaklar.

Vedat Kosal / Piyanist
Vedat Kosal müziğe, Cemal Reşit Rey'den piyano ve kompozisyon dersleri alarak başladı. 1957'te İstanbul Filarmoni Ödülü'nü aln sanatçı Alman Lisesi'ni ve İstanbul Devlet Konservatuarı'nın yüksek bölümünü bitirdikten sonra Münih Müzik Akademisi'nde Hugo Steurer'in öğrencisi oldu.

Kosal, İtalya'nın Finale Ligure - Semgallia yarışmalarda derece ve ödüller aldıktan sonra 1986 yılında Darmstadt'da 2. Alman Chopin Piyano Yarışması'nda ödül alarak aynı zamanda Danimarka tarafından konulmuş "Bir Chopin Sonatı'nın En İyi İcrası" ödülüne layık görüldü. 1979'dan itibaren Avrupa'da konserler veren sanatçı, bunların arasında; 1988'de Bavyera'da düzenlenen Piyano Akşamı, 1990'da Salzburg'da Herbert Von Karajan anısına düzenlenen ve Karl Ridderbusch yönetiminde solist olarak yer aldığı Salzburg Paskalya Festivali'ndeki Opera Galası, Münih Open Air Festivali, Schubert Festivali ve Ankara Festivalleri'nde yerini aldı. 

Sanatçı 1979'dan itibaren eleştirmenlerden sayısız övgü alarak Coriolan, Phillip Verlag, Violett Musik ve Koch firmaları için kayıtlar gerçekleştirdi. Almanya'da önemli radyo ve TV kurumlarında çok sayıda program yapan Vedat Kosal, 2 Haziran 1988'de New York Carnegie Hall'de beş yüz bininci Steinway Kuyruklu Piyanosuna imza atmış, firmanın 135. kuruluş yıldönümü etkinliklerinde yer alarak 1000 Steinway Sanatçısı arasına seçilmiştir. Bu sanatçılar arasında Türkiye'den sadece Güher-Süher Pekinel, İdil Biret ve Vedat Kosal bulunmaktadır. 2001 yılında ise İngiltere'de, Cambridge Biographical Centre tarafından "20. Yüzyılın Olağanüstü 2000 Müzisyeni" arasına seçildi.

Carnegie Hall, Herkulessaal ve Gasteig gibi salonlarda çalan Kosal, özellikle romantik müziğin, öncelikle Chopin, Schubert, Schumann ve Liszt'in önemli bir yorumcusu olarak tanınmakla birlikte, baroktan modern müziğe kadar uzanan geniş bir repertuara sahipti. Sanatçının uzmanlaştığı bir başka alan da Türk Beşleri'nin ve diğer Türk bestecilerin eserleriyle Osmanlı Saray Müziği'ydi. Türkçe ve Osmanlıca'nın yanı sıra Almanca, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Rusça, Japonca, İbranice  ve Latince bilen Vedat Kosal ayrıca müzikoloji, edebiyat ve tarih konularında konferanslar vermiş, makaleler yayınlamış ve piyano masterclass'lar düzenledi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT