Vikingur Olafsson -İstanbul Resitalleri

Tarihler: 16 Kasım 2015 Pazartesi ~ 16 Kasım 2015 Pazartesi 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - The Seed

Ücret: 1. Kategori - 160.00 TL 2. Kategori - 140.00 TL 3. Kategori - 120.00 TL 4. Kategori - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 16, 2015 ~ Kas 16, 2015

İzlanda'nın en sevilen ve dünyaca ünlü dahi piyanisti Vikingur Olafsson, "İstanbul Resitalleri" kapsamında 7 Nisan'da Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de!

Ülkesi İzlanda'da çok sevilen ve İzlanda Müzik Ödülleri'nde üç kez üst üste "Yılın Sanatçısı" da dahil olmak üzere pek çok ödülün sahibi olan Víkingur Ólafsson için New York Times "Muhteşem bir piyanist!" diyor.

Víkingur Ólafsson'u tanıdıkça siz de onun ne kadar sıradışı bir müzisyen olduğuna daha yakından tanık olacaksınız. 1984 doğumlu 31 yaşındaki Víkingur Ólafsson, eğitimine İzlanda'da Erla Stefánsdóttir ve Peter Máté ile başladı; sanatçı müzik eğitimini daha sonra 2008'de New York'ta Juilliard School'da tamamladı. Ólafsson, ilginç projelerde yer almayı seviyor. 2014'te İtalya'daki Transart Festivali'nin kapanışında Scriabin'in ateşe doğru anlamında "Vers la flamme" başlığını taşıyan piyano için şiirini seslendiren sanatçı, bu ilginç projede İtalya'daki Vernago gölünün ortasında ince ve yüzen bir platformda piyano başına geçti. Eseri seslendirirken üzerine yaklaşan helikopterde eserin içeriğine atıfta bulunuyordu.

Vladimir Horowitz'e göre Scriabin'in dünyanın giderek ısınacağına ve nihayet sonunun geleceğinedair saplantılı tuhaf bir inancı, korkulu bir rüyası vardı. Bu duyguları müzikal diliyle anlattığı eserde Ólafsson'un da benzer korkular yaşayarak eseri çok daha gerçekçi yorumlaması planlandı. Sanatçı, Vladimir Ashkenazy, Petri Sakari, Rumon Gamba, Ilan Volkov ve Pietari Inkinen gibi dünyaca ünlü şeflerle birlikte çalışıyor; aynı zamanda Philip Glass, Martin Fröst, Sayaka Shoji, Kristinn Sigmundsson, Pekka Kuusisto ve Björk gibi sanatçılarla da ortak projelerde yer alıyor. Víkingur Ólafsson'un 2014 / 15 sezonunda Bach Goldberg Varyasyonları'nı seslendirdiği Kanada turnesi ve İzlanda Senfoni ile konserleri de hem izleyicilerden hem de basından tam not aldı. Norveç Radyo Orkestrası, Juilliard Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla aynı sahneyi paylaşan Ólafsson'un Debut adını taşıyan 2009'daki ilk solo albümünün ardından 2011'de Bach ve Chopin seslendirdiği 2. solo albümü yayınlandı. Sanatçının Winterreise adını taşıyan 3. ve son albümü 2012'de hem CD hem DVD formatında yayınlandı. Schubert'in şarkılarını içeren ve bas Kristinn Sigmundsson ile kaydettiği albüm 2013 İzlanda Müzik Ödülleri'nde "Yılın Albümü" ödülünü kazandı. Víkingur Ólafsson aynı zamanda Reykjavík Midsummer Müzik Festivali Artistik Direktörü ve İsveç Vinterfest Müzik Festivali Artistik Direktörü unvanlarını da taşıyor.

İstanbul Resitalleri, "sıra dışı sanatçılar" demektir.

İstanbul Resitalleri 2015-2016 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayın.

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserVe aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.
- Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır.
- Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT