Xero Abbas

Tarihler: 03 Haziran 2014 Salı ~ 03 Haziran 2014 Salı 21:00

Yer: Jolly Joker İstanbul

Ücret: VIP - 56.50 TL Normal - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Balo Sok. No: 22 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 07 49

Faks: 0212 251 77 63

Web: http://http://www.jjistanbul.com

E Posta: info@jjistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2014 ~ Haz 3, 2014

Kürt müziğinin başarılı ismi Xero Abbas, yeni çıkardığı 6. stüdyo albümünün sevilen şarkılarıyla 3 Haziran'da Jolly Joker İstanbul'da hayranlarıyla buluşuyor!

Berlin ve İstanbul'da prodüksiyon çalışmalarını sürdüren Pel Records, Kürt sanatçı Xero Abbas'ın 6. stüdyo albümünü Nisan ayında müzikseverlerle buluşturdu. Xero Abbas, "Tu" (Sen) adlı son albümünde Zazaca'nın en sevilen şarkılarından biri olan Duzgin Baba başta olmak üzere birçok yeni şarkıyı hem geleneksel, hem de modern batı tarzında yorumluyor. 

Türkiye'de ve yurt dışında geniş bir hayran kitlesine sahip olan Xero Abbas, uzun yıllardır Kürt müziğinin en yenilikçi müzisyenlerinden biri olarak kabul görüyor. Son albümünde yer alan şarkılarıyla birlikte en sevilen eski şarkılarını güçlü sesi ve yorumuyla dinleyicilerine sunan Xero Abbas, Kürt müziginde eski ile yeni arasındaki en güçlü köprüyü oluşturuyor.

Kendisi de Rojava kürtlerinden olan sanatçı Xero Abbas, Rojava'daki Kürtlerin yaşadığı acıların yanı sıra, umutlarını ve ülkelerine olan hayranlıklarının da dile getirildiği, kız kardeşi Zine Abbas'a ait "Rojava" adlı şiire müzik yaparak bestecilik gücünü de ortaya koyuyor. "Qendil" şarkısında ise sanatçı arkadaşı Beser Şahin'le Kurmanci / Zazaki / Sorani lehçelerinde düet yapıyor.

"Kine Em" başta olmak üzere onlarca tanınan şarkı sözlerinin sahibi ünlü Kürt şairi Cigerxwin'in "Xeyidiye“, “Cana Min“ ve "Dilberê“ şiirlerinin yanı sıra, Ciwan Shexo, Cigerxwin Temo, Miço Kendeş ve Mudi Strançêk'e ait şiirlerle birlikte,“Tu“ albümü tam bir söz ve beste zenginliğini ifade ediyor.

Albümün müzik prodüktörü olan Hakan Akay, aynı zamanda sanatçının en çok sevilen ikinci albümü "Westiya Bu" albümünün de hem müzik prodüktörlügünü hem de tonmaysterliğini yaptı. Albümdeki Tu, Dilberê ve Asude adlı şarkılarin bestelerine de ortak  olan Hakan Akay, aranjelere bas gitarcı arkadaşı Philipp Bardenberg'i de katarak oldukça renkli bir albüm oluşturdu. Albümde İstanbul Strings Orkestrası, Ömer Aslan, Hasan Gözetlik, Ertan Tekin gibi İstanbul müzik camiasının tanınan sanatçılarının yanı sıra, Köln caz ve rock sahnelerinin tanınmış isimlerinden Clemens T.Orth, Klaus Bittner, Philipp Bardenberg, Roland Büttgen, ve Florian Bungardt'ta yer alıyor.

- 18 Yaş sınırı vardır.
- Etkinlik düzeni ayaktadır.
- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
- Vip bilet sahiplerinin, 0 532 601 18 55 numaralı telefonu arayarak, rezervasyon yaptırmalarını rica ederiz.
- Organizasyon firması etkinlik için uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT