Yaşar Kurt ve Orkestrası

Tarihler: 29 Mart 2013 Cuma ~ 29 Mart 2013 Cuma Saat: 21:30

Yer: Favela

Ücret: Tam 28.50 TL Öğrenci 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Favela gişe

Adres: Atıf Yılmaz Cad. (Ağa Cami Sokağı) No: 17 Kat: 3 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2013 ~ Mar 29, 2013

Yaşar Kurt 1974 - 1989 yılları arasında ilk, orta ve lise öğrenimimi İstanbul'da yaptı. Liseyi Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesinde okudu. 1990 yılında Eskişehir Açık Öğretim üniversitesi İktisat Fakültesine girdi. Bu üniversiteden mezun olamadı. Bir kaza eseri giremediği konservatuvar sınavları ardından müzik alanında kendi kendini yetiştirmeye çalışmıştır. Kurduğu, Beyaz Yunus grubunda alternatif müzik üretme kaygısını gruptakilere kabul ettirememesi üzerine grup dağıldı. Oyuncu olan arkadaşlarının çağırması üzerine Almanya'nın Wuppertal kentine gitti. 1993 yılında Almanya'da ilk kez gördüğü bir müzik kayıt stüdyosunda ödünç aldığı gitarla yalnızca üç saatte şarkılarını okuduğu bir kayda sahip oldu.

Albümleri
1994 yılında Sokak Şarkıları albüm kaydını Almanya Köln'de gerçekleştirdi. Sokak Şarkıları isimli bu albümü 1994'te Türkiye'de piyasaya sürüldü. Bu albüm Ada Müzik tarafından yayınlanmıştır. Bu arada Berlin'e yerleşti, Rosa isimli kızı doğdu. Müzik ve tiyatrodışında fabrika işçiliği, gazete dağıtımı, gibi işlerde de çalıştı.

1996 yılında yaz tatili için geldiği Türkiye'de şarkılarının popüler olduğunu gördü ve çalışmalarını bundan sonra Türkiye'de sürdürme kararı alarak müziğe geri döndü.  

1994-1997 yılları arasında Berlin, Ankara, Biclefeld, İzmir,Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Antakya, Samsun, Karabük, Aydın, Foça, İstanbul vs. bir çok konser verdi.

1997 yılında Göndermeler albümü İstanbul Aks Müzik tarafından yayınlandı. Şu anda Boğaziçi Müzik tarafından yayınlanmaktadır.

2002 yılında Reflex kayıt İstanbul Güzel Sanat Stüdyosunda gerçekleştirildi. Yapım Ağdaş Müzik tarafından üstlenilmiştir.

1,5yıllık stüdyo süresinden sonra oluşan Reflex albümünde Yaşar Kurt 1990-2000 yılları arasında yaptığı parçalarda 9 şarkıyı içermesinin yanı sıra 3 şarkının da yorumunu yapmış bulunuyor.

2003 yılında kendi kurduğu plak şirketinden Anne adlı toplama albümünü çıkardı.

2003 yılında Barışarock organizasyonunun yaratıcılarından biri olarak etkinliğin bütün safhalarında ve sahnesinde gönüllü yer aldı. Barışarock adına düzenlenen bütün etkinliklerde hala görev almaya ve sahneye çıkmaya devam ediyor.

2004 yılında Atv'de yayınlanan Sevda Tepesi adlı dizinin müziğini yaptı. Anne albümü sanatçının çıkardığı son albüm olup bu tarihten sonra yurtiçi - yurtdışı konserleri ve bar programlarında sahne almaya devam etti.

2007 yılında Arto Tunç Boyacıyan ile tanıştı, o günden beri yeni bir oluşum içerisindeler ve YASH-AR adlı grubu kurdular.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT