Yeni Türkü

Yeni Türkü

Tarihler: 15 Kasım 2016 Salı ~ 15 Kasım 2016 Salı 15 Kasım 2016 21:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi- Drama Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 70.00 TL 2. Kategori - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 15, 2016 ~ Kas 15, 2016
40 yıla yaklaşan tarihiyle ve unutulmaz şarkılarıyla Türkiye'nin en değerli gruplarından biri olan Yeni Türkü, 15 Kasım akşamı Vestel #gururlayerli konserleri kapsamında Zorlu PSM'de sahne alacak!

1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan tarafından Ankara'da kurulan Yeni Türkü, adını Güney Amerika'da çıkan ve halk türkülerini yeniden yorumlayan Nuevo Cancion (Yeni Şarkı, Türkü) akımından alıyor. Şili'deki temsilcisi Inti Illimani olan bu akımdan etkilenen grup, ilk albümü Buğdayın Türküsü'nü 1979'te yayınladı. Albüm, adını aldığı Pablo Neruda şiirinin yanı sıra Can Yücel'in Sardunya'ya Ağıt'ının ve Nazım Hikmet'in üç şiirinin bestelerine yer veriyordu; ancak Yeni Türkü'yü kitlelere duyuran albüm, 1983 yılında yayınlanan ve halen dillerden düşmeyen şarkılarla dolu Akdeniz Akdeniz oldu. 

İlk iki albümünün ardından 1983'ten itibaren toplam 13 albüm daha yayınlayan Yeni Türkü'nün son albümü, 2012 yılındaki Şimdi ve Sonra. Grup, aynı zamanda unutulmaz şarkılarını bir araya getirdiği 4 koleksiyon albümü yayınladı. 90'lı yıllarda ülkeyi kasıp kavuran Süper Baba dizisinin müziklerinde de imzası olan Yeni Türkü, bestelediği tema müzikleriyle 7'den 70'e herkesi etkisi altına aldı. Kuruluşundan bugüne geçen 40 yıla yakın süre boyunca hayranlarının karşısına özellikle Murathan Mungan'ın şarkı sözleri ve grubun ilk gününden bugüne dek var olan tek üyesi Derya Köroğlu'nun etkileyici sesiyle hatırlanan "Aşk Yeniden", "Olmasa Mektubun", "Maskeli Balo" ve "Telli Telli" gibi unutulmaz parçalarla çıkan Yeni Türkü, halen her şarkıdaki yoğun seyirci katılımıyla daha da güçlenen canlı performanslara imza atıyor.

Türkiye müzik sahnesinin efsane grubu Yeni Türkü, 15 Kasım akşamı Vestel #gururlayerli konserleri kapsamında Zorlu PSM'de olacak!

- 8 yaş ve üstü çocuklar için uygundur. 8 yaş altındaki çocuklar etkinliğe kabul edilmeyecektir.- Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Mekan, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Öğrenci bileti Öğrenci kimliği ile geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT