Yıldızlar Topluluğu

Yıldızlar Topluluğu

Tarihler: 21 Nisan 2016 Perşembe ~ 21 Nisan 2016 Perşembe 21 Nisan 2016 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 133.50 TL 2. Kategori - 93.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 4. Kategori - 60 yaş üstü bileti 33.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2016 ~ Nis 21, 2016
Gürer Aykal'ın şefliğinde Emre Engin ve Can Çakmur'dan oluşan Yıldızlar Topluluğu, 21 Nisan'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sizlerle buluşuyor.

Şef:
Gürer Aykal
Solistler: Emre Engin / keman, Can Çakmur / piyano

Program
W.A.Mozart    Keman Konçertosu No.3  K.216 Sol Majör
W.A.Mozart   Piyano Konçertosu No.9  K.271 Mi Bemol Majör
W.A.Mozart   Senfoni No.34  Do Majör K.338

"1961 yılında ilk Türk iş gücü Avrupa’ya hareket ettiğinde, henüz ayağa kalkmaya başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları iki dünya savaşının yaralarını sarmaya uğraşan Avrupa insanına emeği karşılığı yardım elini uzatıyordu. Aynı tarihlere göz attığımızda Türk sanat ve sanatçısının, bilim insanlarının, iş gücüyle karşılaştırılmayacak kadar seyrek olarak adı geçen beldede temsil edildiğide aşikardı. Aradan geçen yarım asırı aşmış süre içerisinde genç Cumhuriyetimiz, tüm dünyaya ilham olan devrimleriyle biri diğerinden değerli bireyler yetiştirirken Avrupa’ya göçen neslin evlatları da yeni Avrupalı/Türk jenerasyonunun bayrağını dalgalandırıyordu. Bir yandan ana yurtta ki eğitim seferberliği ile yetişen sanatçılar, birer birer yurt dışına uçup gelişim serüvenlerini yorumladıkları müziğin beşiğinde devam ettirirken öte yandan işçi gereksinimiyle oralara yerleşen vatandaşlarımız da eş güdümlü olarak iş gücü konumuna geliyorlardı. İşte bu konser Cumhuriyetimizin kararıyla yurt dışına gönderilerek bizlere kapı açan Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Cemal Reşit Rey, Hasan Ferit Alnar, Necil Kazım Akses gibi sanatçılarımızın ayak izlerini takip edip gittikleri yerlerde Almanya Deutsche Oper, Frankfurt Operası, Hamburg Operası, Münih Filarmoni, Berlin Filarmoni, Kuzey Almanya Radyo Orkestrası, Komische Oper, Nürnberg Operası, Leipzig Gewandhaus, Schleswig Holstein Operası, Stuttgart Radyo Senfoni, Bayerische Rudfunks, Avusturya, Viyana Geleneksel Devlet Orkestrası Belçika Filarmoni, İngiltere BBC Filarmoni, Londra Filarmoni, Fransa Aulnay Sous Bois Harmonie Orchestra, İsviçre Suisse Romande, Amerika Philedelphia Orchestra, Seattle Symphony Orchestra gibi en önde gelen toplulukların değişmez yapı taşları olan Türk Sanat Yıldızları’nın bir araya geldiği ve daha önce ilkini gerçekleştirdiğimiz şölensi bir toplanmadır aslında. İlk konserimizin ulaştığı başarı seviyesi ve siz değerli dinleyenlerimizden aldığımız samimi ilgi bizlere yeni bir konseri gerçekleştirmenin cesareti ve ilhamını verdi. Çok sesli müziğin çok sesli düşünmenin en önemli etmenlerinden biri olduğuna inanarak, Türk sanat ve sanatçısının gelişmiş ülkeler seviyesindeki ardıllarıyla aynı platformda sonsuza değin yer alması dilekleriyle hoş geldiniz."

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT