Zorlu PSM Caz Festivali:

Tarihler: 12 Mayıs 2017 Cuma ~ 12 Mayıs 2017 Cuma 12 Mayıs 2017 21:00

Yer: Zorlu PSM - Ana Tiyatro

Ücret: 1. Kategori - 180.00 TL 2. Kategori - 155.00 TL 3. Kategori - 130.00 TL 4. Kategori - 105.00 TL 5. Kategori - 80.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2017 ~ May 12, 2017
Günümüz caz standartlarını belirleyen isimlerden biri olan, ABD’li efsanevi caz/füzyon piyanisti ve besteci Chick Corea, ABD’li caz davulcusu Brian Blade ve Porto Rikolu caz kontrbasçısı Eddie Gómez’le beraber Garanti Caz Yeşili Konserleri kapsamında 12 Mayıs 2017’de Zorlu PSM Caz Festivali'nde hayranlarıyla buluşuyor.

Yaklaşık 50 yıllık kariyerinde caz tarihinin unutulmazları arasına giren birbirinden önemli beste ve albümlere imza atan Corea, müzik hayatına Miroslav Vitous ve Roy Haynes ile birlikte kurduğu üçlüyle başladı. Çok fazla etkilendiği Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Bud Powell, Horace Silver, Lester Young ve Bud Powell gibi isimlerin yolundan ilerleyen Corea; sonraki yıllarda Dave Holland, Anthony Braxton ve Barry Altschul’la birlikte Circle isimli grubunu kurup eşsiz doğaçlamalar yaptığı dört kayıt yayınladı. 60’lı yılların ortalarında başlayan cazdaki avangard akımın etkisi altına giren Chick Corea, 1972 yılında ünlü Alman prodüktör Manfred Eicher’le birlikte bu etkinin izlerini taşıyan “Return to Forever” isimli bir kayıt yayınladı. Bu kayıt, aynı zamanda Chick Corea’nın ünlü füzyon grubunun adı oldu. Corea; bu grupta Al di Meola, Stanley Clark ve Lenny White gibi önemli isimlerle birlikte çalıştı.

Daha sonrasında kurduğu Electric Band isimli toplulukla rock müzik dinleyicilerinin de saygısını toplayan ABD’li sanatçı, bu grupla birlikte caz dünyasına John Patitucci ve Dave Weckl gibi iki önemli yetenek kazandırdı. Corea’nın müzik dünyasına kazandırdığı isimler arasında Avishai Cohen ve Steven Wilson gibi isimler de yer alıyor.

Chick Corea, yaklaşık 50 yıllık kariyeri boyunca yayınladığı albüm ve bestelerindeki başarısını sayısız Downbeat ödülü ve 22 adet Grammy ödülüyle taçlandırdı.

ABD’li caz davulcusu Brian Blade; John Coltrane, Charlie Parker, Miles Davis, Art Blakey, Thelonious Monk, Elvin Jones ve Joni Mitchell gibi isimleri dinleyerek büyüdü. New Orleans’a taşındıktan sonra müzik kariyerini şekillendirmeye başladı. Burada bölgenin en yetenekli cazcılarıyla çalıştı. The Fellowship Band isimli grubuyla dört albüm yayınladı. 2009 yılında ise Mama Rosa isimli albümünü yayınlayarak şarkıcı/şarkı sözü yazarlığı denemesini gerçekleştirdi. Blade, kariyeri boyunca caz dünyasının en önemli figürleriyle stüdyo ve sahnede çalışma fırsatını yakaladı.

Porto Rikolu caz kontrbasçısı Eddie Gómez ise 1966 – 1977 yılları arasında Bill Evans Trio’yla çalarak kariyerinin en önemli işlerine imza attı. İki Grammy’le taçlanan bu birlikteliğin haricinde; Miles Davis, Dizzy Gillespie, John Coltrane, Herbie Hancock, Tony Williams, Al Foster, Eugenio Toussaint ve Carli Muñoz gibi caz efsaneleriyle çalışma fırsatını yakaladı.

Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında 12 Mayıs 2017’de yaşayan efsane tanımını sonuna kadar hak eden Chick Corea ile birlikte Brian Blade ve Eddie Gómez‘i sahnesinde konuk edeceği gecedeki yerinizi muhakkak alın!

Zorlu PSM Caz Festivali
İstanbul, yeni bir festivale kavuşuyor! Müziğe geniş açıdan bakan, müziğin çok sesliliğini benimseyen Zorlu PSM Caz Festivali; 3-12 Mayıs tarihleri arasında müzikseverlerle ilk kez buluşacak. Zorlu PSM Caz Festivali programı, yakında açıklanacak yerli ve yabancı isimlerle daha da zenginleşecek!

Caz çatısı altında; blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini de kapsayacak Zorlu PSM Caz Festivali; bünyesindeki yan etkinliklerin çeşitliliğiyle birlikte 3-12 Mayıs tarihlerinde şehrin kültür-sanat haritasının merkezi konumuna gelecek.

ABD’li caz davulcusu Brian Blade ve Porto Rikolu caz kontrbasçısı Eddie Gómez’le aynı sahneyi paylaşacak ABD’li efsanevi caz/füzyon piyanisti ve besteci Chick Corea, İskandinav cazının babası olarak tanımlanan Norveçli saksafoncu Jan Garbarek ve Hintli perküsyoncu/besteci Trilok Gurtu, ABD’li soul, rock ve blues şanatçısı Beth Hart, Grammy ödüllü piyanisti piyanist Michel Camilo ve İspanyol flamenko virtüozü Tomatito, çağdaş klasik müzik ve dünya müziğinin en saygın isimlerinden biri olan Alman multi-enstrümantalist sanatçı Stephan Micus, indie-pop, bossa nova ve chamber pop gibi türleri bir araya getiren ABD'li grup Brazzaville, modern oda müziğini drone, post-punk ve Türk folk müziği gibi alt türlerle birleştiren Kanadalı grup Esmerine, Alman prodüktör/besteci ve kavramsal sanatçı Pantha du Prince, Okay Temiz'in caz müziğini doğaçlamayla birleştirirken Türk folklörü ve sufi müziğinden ilham alan projesi Oriental Wind, Nezih Ünen imzalı belgesel film Anadolu’nun Kayıp Şarkıları’nın birbirinden değerli müzisyenler tarafından icra edilecek müzikleri, caz sahnemizin önemli figürlerinden Önder Focan ve Şallıel Kardeşler’in ortak projesi Funkbook, Hologram İmparatorluğu ile ilk albümü Develerle Yaşıyorum’daki başarısını devam ettiren Gaye Su Akyol, Türk pop/rock müziğinin günümüzdeki en başarılı temsilcilerinden Redd, farklı coğrafyaların müziğini bir araya getiren multikültürel proje Gülün / Allulli / De Raymondi ve müzik sahnemizin yeni soluklarından şarkıcı ve şarkı yazarı Esra Kayıkçı; 3-12 Mayıs tarihinde müzikseverlerle buluşacak!

Zorlu PSM Caz Fesitvali; caz çatışı altında müziğin farklı renklerini kucaklayan nefes kesici performanslar haricinde; ev sahipliği yapacağı konsept partiler, değerli konukların katılımıyla gerçekleşecek paneller, farklı konseptlerin işleneceği workshop’lar, geniş yelpazesiyle plak pazarı, açık hava ücretsiz etkinlikleri, film ve belgesel gösterimleriyle İstanbul kültür-sanat hayatında yepyeni bir geleneğin başlangıcını yapacak!

Zorlu PSM Caz Festivali, 3-12 Mayıs tarihleri arasında Zorlu PSM’de!

- 18 yaş sınırı vardır. 18 yaş altı katılımcılar etkinliğe ebeveynlerinin refakatinde katılabilirler.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Garanti Bankası indirimi sona ermiştir.- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT