Rahmi M. Koç Müzesi Giriş

Tarihler: 31 Aralık 2020 Perşembe ~ 31 Aralık 2020 Perşembe 31 Aralık 2020 09:00

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Keçeci Piri Mah. Hasköy Caddesi No: 5, Hasköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00 Dahili: 133

Faks: 0212 369 66 06

Web: http://www.rmk-museum.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 31, 2020 ~ Ara 31, 2020

Rahmi M. Koç Müzesi, Türkiye’nin ulaşım, endüstri  ve iletişim tarihine ışık tutan ilk büyük müzedir.

İstanbul’da, Haliç kıyısındaki endüstriyel arkeoloji açısından büyük önem taşıyan tarihi binalarda sergilenen müze koleksiyonu; gramofon iğnesinden denizaltıya, röntgen aracından gemi ve uçaklara kadar geçmişe ışık tutmuş binlerce objeden oluşmaktadır.

Büyük emek verilerek ortaya konmuş, günlük hayatı belki asırlarca etkilemiş, her biri tarihe damga vurmuş önemli objelerin bir arada sunumuyla eşsiz, masalsı bir atmosfere bürünen müzede sergilenen; aslında insanoğlunun becerisi, çalışkanlığı ve estetik zevkidir.

Yıllar geçtikçe koleksiyonu büyüyen ve günümüzde 27.000 m2 alana yayılan müze, üç ana bölümden oluşur:

- Tarihi Lengerhane Binası
- Tarihi Hasköy Tersanesi
- Açık Hava Sergileme Alanı

Müzede Bulunan Bölümler:

-
Denizcilik
- Havacılık
- Demiryolu
- Buharlı Makineler
- Bilimsel Aletler
- İletişim Aletleri
- Objeler/Oyuncaklar
- Film ve Baskı Koleksiyonları
- Maket ve Modeller
- Karayolu
- Denizcilik
- Raylı Ulaşım
- Buharlı ve Dizel Makineler
- Tarım
- Zeytinyağı Fabrikası
- Rahmi M. Koç Galerisi
- Atatürk Koleksiyonu
- Motosikletler/Bisikletler /Kağnılar/At Arabaları
- Renkli Matematik Dünyası
- Ne-Nasıl Çalışır?
- Su Altı Bolümü
- Nostaljik Dükkanlar

Nostaljik Demiryolu Seferi / Hasköy - Sütlüce Demiryolu

Haliç kıyısına döşenen dar hat demiryolu üzerinde işleyen nostaljik bir tren ile Haliç; boyunca kısa bir gezi yapılmaktadır. Ücretsiz olarak binilen ve 45 kişi kapasiteli tren seferleri için bilet gişesinde rezervasyon yaptırılmaktadır.

Tekne İle Haliç Turları
1936 Hollanda yapımı buharlı  römorkör Liman 2 ve 1873  Hollanda yapımı buharlı römorkor Rosalie ile hafta sonları; Kont Ostrorog Teknesi ile de hafta içi günlerde “Tarihi Haliç Turları” yapılabilmektedir.

Turlar  Mayıs - Ekim ayları arasında hava koşullarının elverişli olduğu günlerde düzenlenmektedir. Tur saatlerinin detayları ve biletler bilet gişesinden temin edilebilmektedir.

Oyun Alanı ve Atlıkarınca
Büyük bir müzeyi gezmek yorucu olabilir. Atlıkarınca ve Çocuk Oyun Alanı, hem yetişkinlere hem de çocuklara eğlenme ve dinlenme imkanı sunmaktadır.

Haftasonu Eğitim Atölyeleri
Müzeler çocukların sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel gelişim ve becerilerine katkıda bulunmayı, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Müzemiz de bu hedefleri gerçekleştirebilmek için 2002 yılından bu yana Müze Eğitimi Projeleri hazırlayıp uygulamaktadır. 2009 yılında bu projelere ek olarak Faber Castell’in destekleriyle Hafta Sonu Eğitim Atölyeleri oluşturuldu. Fenerbahçe Vapuru’nda 4-14 yaş arası çocuklarla her hafta sonu farklı içeriklerde gerçekleştirilen atölye çalışmalarını Müzemiz eğitim uzmanları hazırlamakta ve uygulamaktadır.

Müzede Yeme- İçme

Demlik Kafe
Klasik otomobillerin sergilendiği galeri içinde yer alan Demlik Kafe Müze ziyareti sırasında mola vermek isteyenler için oldukça keyifli bir seçim. Demlik kafe adını iç dekorasyonunda kullanılan farklı ülke ve dönemlerin birbirinden orjinal çaydanlık ve demliklerinden alıyor. Kurupastalar, sandviçler, kahve çeşitleri, bisküviler ve elbette sımsıcak demleme çay müzede geçirdiğiniz gününüze keyif katacak.

Nostaljik Coca- Cola Kamyonu
1934 model Dodge kamyonun dönemin Coca-Cola büfesi haline getirilmesi ile hayat bulan nostaljik bir sunuş! Açık havanın tadını çıkararak dinlenirken tadabileceğiniz yiyeceklerden bazıları; sandviç, tost, patlamış mısır, dondurma, çay, kahve, soğuk içecekler ve pek çok küçük lezzetler.

Fenerbahçe Büfesi
İstanbul’a uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekliliğinde Haliç’in sularında demir atmış Fenerbahçe Vapuru’nda bir mola vermeye ne dersiniz? Unutulmaz doğumgünlerine evsahipliği yapılabilen 1952 yapımı Fenerbahçe Vapuru’nun orjinaline uygun olarak yenilenmiş nostaljik kafesinde çeşitli içecekler ve atıştırmalık alternatifler bulabilirsiniz.

Müze Salı-Pazar günleri arasında aşağıdaki saatlerde açıktır:Salı – Cuma Günleri09:30 - 17:00 Cumartesi – Pazar ve Bayram Günleri09:30-18:00 (1 Ekim - 31 Mart)09:30-19:00 (1 Nisan - 30 Eylül) Müze Pazartesi günleri,dini bayramların arife ve birinci günü ile her yıl 31 Aralık ve 1 Ocak günleri tarihlerinde kapalıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT