Don Pasquale

Tarihler: 10 Aralık 2011 Cumartesi ~ 10 Aralık 2011 Cumartesi Saat 16:00

Yer: Süreyya Operası

Ücret: Zemin I Parter A-D: 30,00 TL - Zemin II Parter E-N: 25,00 TL - Localar 13,00 TL

Nereden Alınır: www.idobale.com, www.sureyyaoperasi.org, Süreyya Operası Gişe

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31 / 120

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2011 ~ Ara 10, 2011

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ünlü İtalyan bestecisi Gaetano Donizetti’nin “Gülünç Opera” tarzının en önemli örneklerinden biri olan “Don Pasquale” adlı operasını deneyimli rejisör Recep Ayyılmaz yönetiminde son kez Kadıköy Süreyya Operası’nda sahneliyor.

İki sezon önce izleyici ile buluşan Don Pasquale operası, ilerlemiş yaşına rağmen çapkınlıktan vazgeçmeyip geçkin yaşına rağmen eş arayan Don Pasquale ile onu zekasıyla baştan çıkaran genç ve güzel Norina’nın komik öyküsünü konu alıyor.

Eserin sahnelenme aşamasında muhalif bir tavır ortaya koyan yönetmen Recep Ayyılmaz, opera izleyicilerinin bugüne kadar sahnede görmeye alışık olmadığı nüanslara da yer verdiğini belirtiyor. Bu şekilde klasikleşmiş bir operanın bile gündelik hayatımızdan enstantaneler taşıdığını, bunun da eser ve seyirci arasındaki samimi ama aynı zamanda şeffaf bir köprü olduğunu vurguluyor.

Librettosunu Michele Accursi’nin yazdığı eserin orkestra şefliğini Leonhard Garms yapıyor. Dekor Ferhat Karakaya, kostümler Çimen Somuncuoğlu ışık ise Metin Koçtürk imzası taşıyor. Eserde “Norina” rolünde Ayten Telek/Hande Soner/Sevim Zerenaoğlu; “Ernesto” rolünde ise Arda Doğan/Caner Akın oynuyorlar. “Malatesta” ya Caner Akgün/Kevork Tavityan/Önay Günay, “Don Pasquale”ye Ali İhsan Onat/Bülent Ateşoğlu, “Noter” rolüne ise Utku Bayburt hayat veriyorlar.

Etkileyici kurgusuyla büyük beğeni toplayan ve sahnelendiği günden bu yana kapalı gişe oynayan Don Pasquale 8 ve 10 Aralık tarihlerinde Kadıköy Süreyya Sahnesi’nde son kez sanatseverlerle buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT