Şairin Aşkı

Tarihler: 12 Mayıs 2016 Perşembe ~ 12 Mayıs 2016 Perşembe 12 Mayıs 2016 20:00

Yer: Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 33.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Osmaniye Mahallesi. İncirli Yolu Sokak. No: 27 / 31 Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 572 2070

Web: http://www.leylagenceropera.com/

E Posta: info@leylagenceropera.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2016 ~ May 12, 2016
12 Mayıs'ta "Şairin Aşkı" orijinal adıyla "Dichterliebe’’ adlı konser Leyla Gencer Opera sahnesinde seyircisine farklı bir deneyim sunuyor.

Robert Schumann’ın 1840 senesinde yazdığı, on altı lied’den oluşan ve onun en ünlü vokal eserlerinden olan "Dichterliebe’’ (Şairin Aşkı) Alman romantik müziğinin en tutkulu ve en hülyalı yapıtlarındandır. Heinrich Heine şiirleri üzerine yazılmış bu muhteşem müzik piyanist Melin Molla ve Tenor Nihan Atalay tarafından seslendirilecektir. İkili daha sonra günümüz en sevilen Lied seçkisi ile konserine devam edecektir.

NİHAN ATALAY

Istanbul’da dogan sanatci,flüt eğitimine Mimar Sinan Guzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Prof. Mükerrem Berk ile başladi. 
1998 yılında mezun olduktan sonra  Fransız Hükümeti’nden almış olduğu  sanat bursuyla  Lyon Devlet Konservatuarı’na kabul edildi ve ayni konservatuardan  2002 yilinda cok iyi derece ile mezun oldu.
Isvicre Hükümetinin verdiği artistik bursa layık görülerek 2002 yılında Lozan Yüksek Müzik Konservatuari’na kabul edildi. Unlu fransiz flutist José-Daniel Castellon ‘un sinifinda konsertist ve pedagoji bolumlerinde eğitim gördü ve ayni okuldan yuksek basariyla mezun oldu.
Barok muzige olan ilgisi Nihan Atalay’i Cenevre ve Basel Yuksek Konservatuarlari’nda Barok Muzik Bolumu’nde poste grade calismalarina yonlendirdi. Unlu barok flut sanatcilari Marc Hantai,Barthold Kuijken ve Serge Saitta ile calismalarina devam etti. 
Cagdas Yasami Destekleme Vakfi, Isvicre Nicati De Luze Cagdas Muzik Vakfi,Sandoz Vakfi ve Cenevre Universitesi Dernegi tarafindan   sanat burslari  ile odullendirildi. Ayrıca Cenevre Konservatuarı kendisine yaptigi calismalardan dolayi kendisine bir flut hediye edildi,

Sanatci,barok muzigin yani sira kontemporan muzik tekniklerine olan ilgisi sayesinde 2005 yılında , yüzyılımızın en ünlü şefi ve bestecilerinden olan Pierre Boulez’in daveti uzerine  Lucern Akademi Orkestrası’nda calisma firsati buldu ve 20 ve 21. yüzyıl çağdaş eserler üzerinde calisti.
Sanatcinin beraber calistigi sanatcilar arasinda  Michel Moragues,Sophie Cherrier,Patrick Gallois,Phillippe Bernold gibi isimler bulunmaktadir.
Cenevre Oda Muzigi Orkestrasi’nda  solo flutist olarak orkestra calismalarina devam eden  Nihan Atalay, Cenevre Devlet  Konservatuari’nda  akademisyen olarak gorev almistir. 
Mimar Sinan  Guzel Sanatlar Universitesi Devlet Konservatuari’nda Yardimci Docent olarak akademik ve egitmenlik kariyerine devam eden Nihan Atalay ayrica ITU MIAM’da flut ve barok muzik dersleri vermektedir.
Nihan Atalay son olarak 2012 yilinda ABD Uluslararasi Flut Dernegi’nin Las Vegas’ta yapmis oldugu barok flut yarismasinda birincilik kazanmis ve bunun yani sira  juri ozel odulune layik gorulmustur.Sanatci solist kariyerine yurtici ve yurtdisi konserlere devam etmektedir.

- İndirimler sadece etkinlik gişesinde, ilgili kart ibrazı ile geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT