`Gölgesizler` İFSAK’a konuk oluyor

Tarihler: 29 Nisan 2009 Çarşamba ~ 29 Nisan 2009 Çarşamba 29 Nisan Çarşamba günü saat 15.00

Yer: İFSAK

Nereden Alınır: www.ifsak.org

Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. Özverim Apt. No:32/2 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 42 01 – 0 212 292 18 07

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2009 ~ Nis 29, 2009
“Gölgesizler” İFSAK’a konuk oluyor
İFSAK, 29 Nisan’da “Gölgesizler” adlı filmi konu alan bir sinema söyleşisi düzenleyecek. Söyleşinin konuğu ise filmin yönetmeni Ümit Ünal.
İFSAK, 29 Nisan Çarşamba günü saat 15.00’da “Gölgesizler” adlı filmi konu alan bir sinema söyleşisi düzenleyecek. İFSAK binasında yapılacak söyleşinin konuğu, filmin yönetmeni Ümit Ünal olacak.

“Gölgesizler”, Hasan Ali Toptaş’ın aynı adlı romanından uyarlanan, 2008 Türkiye yapımı, psikolojik dram türünde bir sinema filmi. Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını, “9” adlı ilk sinema filmiyle Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde “En İyi Türk Filmi” ödülünü kazanan Ümit Ünal yaptı. Yapımcılığını, senaryosunu yazdığı “Sağır Oda” dizisinde “Oğuz Bey” karakteriyle ön plana çıkan Hakan Karahan’ın 2007 yılında edebiyat eserlerinin sinema uyarlamalarını gerçekleştirmek için kurduğu Narsist Film üstlendi.

22 karakterden oluşan filmde, ana karakterlerin filmin yarısından sonra kaybolup, küçük yan rolde görev almış gibi görünen kimi karakterlerin ise öykünün baş kahramanı olduğu hikaye, homojen bir yapıya sahip bulunuyor. Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Ertan Saban, Arsen Gürzap gibi isimlerin bulunduğu oyuncu ekibi, ağırlıklı olarak tiyatro sanatçılarından oluşuyor.

Filmin müziklerini Candan Erçetin yaptı. Erçetin’in müziğiyle birlikte sözlerini de yazdığı final şarkısı “Ben Kimim”, Aralık 2008’de elektronik ortamda müzikseverlere ücretsiz olarak sunuldu. “Gölgesizler” filminden karelerin de yer aldığı, Ümit Ünal’ın yönetmenliğinde çekilen video klip, Ocak 2009’da televizyon kanallarına dağıtıldı. Klip, televizyon kanallarında ilk kez 16 Ocak 2009 tarihli Beyaz Show`da yayınlandı. Candan Erçetin, prodüksiyonun da her aşamasında sorumluluk aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu’nun 250 bin TL’lik yapım desteği verdiği film, Haziran 2008’de çekimleri tamamlandıktan sonra, 27 Şubat 2009 tarihinde, ülke genelinde 52 kopyayla 53 sinema salonunda gösterime girdi. Dağıtımını UIP Filmcilik’in üstlendiği film, ilk hafta 19.425 kişi tarafından izlendi ve 158.859 TL hasılat yaptı.

Ümit Ünal kimdir?
1965 doğumlu yönetmen ve senarist Ümit Ünal, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV bölümünü 1985 yılında bitirdi. Okul sırasında yaptığı kısa filmler çeşitli ödüller aldı. İlk senaryosu “Teyzem”, 1986 Milliyet Gazetesi Senaryo Yarışması’nda birinciliğe layık görüldü ve Halit Refiğ tarafından filme çekildi. 1986–93 yılları arasında, Ünal’ın 8 senaryosu filme çekildi. Ünal, ilk filmi “9”u 2001 yılında yazdı ve yönetti. “9”, 2003 yılı Yabancı Film Oscar`ı için Türkiye`nin adayı seçildi ve çeşitli festivallerde ödüller aldı. Ünal, 2004 yılında senaryosunu yazdığı “Anlat İstanbul” adlı filmi 4 farklı yönetmenle birlikte yönetti. Kendi yazıp yönettiği ve 2008 yılında gösterime giren “Ara”, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali Jüri Özel Ödülü’nü ve 15. Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerini aldı. Son olarak Hasan Ali Toptaş`ın “Gölgesizler” adlı romanını senaryolaştıran ve yöneten Ünal’ın yayımlanmış 3 kitabı bulunuyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT