`Nice nice yıllara` Nâzım Hikmet

Tarihler: 12 Ocak 2009 Pazartesi ~ 12 Ocak 2009 Pazartesi 12 Ocak 2009 Pazartesi

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Zeytinoğlu Cad. Akatlar Etiler İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0 212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2009 ~ Oca 12, 2009
“Ustalara Saygı” toplantısı, ünlü şairi doğum gününde bir kez daha selamlıyor
“Nice nice yıllara” Nâzım Hikmet
Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı-Nâzım Hikmet Gecesi
Tarih: 12 Ocak 2009 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Beşiktaş Belediyesi tarafından dört sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” programı, geleneksel Nâzım Hikmet gecesiyle devam edecek. Tüm dünyada tanınan şairimizi, 15 Ocak’ta kutlanacak doğum günü dolayısıyla anmayı hedefleyen etkinlik, 12 Ocak Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği “Ustalara Saygı” toplantısı, saat 20.00’den itibaren Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) takip edilebilecek.

Etkinlikte, dilimizin gelmiş geçmiş en büyük şairlerinden biri olan Nâzım Hikmet, şiir ağırlıklı bir programla ağırlanacak. Gecenin izleyicileri, şairin en önemli eserlerinden biri olan “Kuvayi Milliye Destanı”ndan bir bölümü, ustanın yaşamından kesitler içeren dia gösterisi eşliğinde Nâzım Hikmet’in sesinden dinleyecek.

Etkinlikte ayrıca, “Kuvayi Milliye Destanı”nı yaratan Anadolu insanı, tiyatro sanatçıları Zeliha Berksoy, Almıla Uluer, Berk Yaygın, Cemil Büyükdöğerli, Nilay Erdönmez ve Sefa Tantoğlu’nun yorumuyla can bulacak.

Etkinlikte M. Melih Güneş, ustanın hayatından ve terekesinden fotoğraflar eşliğinde “Nâzım Hikmet’in Rusya’daki Edebi Mirası” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

Turgay Fişekçi ve Zeliha Berksoy’un da birer konuşma ile anacakları Nâzım Hikmet için hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısı, bir Türkiye prömiyerine de sahne olacak: Nâzım Hikmet’in 1959 yılında Rusça olarak yazdığı ve henüz dilimize çevrilmeyen senaryodan çekilen “Hanen Barışla Dolsun” adlı çizgi film, gecenin konuklarına sunulacak. Seyirciler “Ustalara Saygı”da ayrıca, Nâzım Hikmet’in en beğenilen tiyatro oyunlarından biri olan “Ferhat ile Şirin - Bir Aşk Masalı”nın, 1970’te Bolşoy’da sahnelenen bale versiyonundan bir bölümü de izleme olanağı bulacak.

Gecede Ömer Özgeç de gitarıyla Nâzım Hikmet şiirlerinden bestelerini yorumlayacak. “Ustalara Saygı” etkinlikleri, 19 Ocak’ta Vedat Sakman gecesiyle sürecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT