17. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Kadir Has Üniversitesi´nde Devam Ediyor

Tarihler: 02 Eylül 2010 Perşembe ~ 05 Eylül 2010 Pazar

Yer: Kadir Has Üniversitesi

Adres: Kadir Has Kampüsü (Cibali) Kadir Has Caddesi Cibali Fatih İstanbul

Telefon: 0212 533 57 65

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 2, 2010 ~ Eyl 5, 2010

Kadir Has Üniversitesi, 05 Eylül 2010 tarihine kadar devam edecek olan 17. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri ve Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor.

01 Eylül 2010 Çarşamba günü Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde yapılan açılış töreni, Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın dramanın insanlar ve ülkeler arası çelişkilerin çözümünde nasıl yaratıcı ve olumlu yönde dönüştürücü rol oynadığını anlatan açılış konuşmasıyla başladı.

Çağdaş Drama Derneği tarafından her yıl Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen, bu yıl kongre boyutuyla ve ÇDD İstanbul Şubesi organizasyonuyla İstanbul’da gerçekleşen kongrenin sunuculuğunu Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans Programı mezunu olan Ceyda Düvenci yaptı. Düvenci, Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Komşuluk Hakkı’ sosyal sorumluluk projesini hatırlatarak, kongre kapsamında üniversite çevresindeki milli eğitim kurumlarının öğretmenleri için ücretsiz yaratıcı drama atölyelerinin düzenlendiğinden de bahsetti.

05 Eylül 2010 tarihine kadar sürecek olan kongrede bu yıl ‘Sosyal Bilinçlenme ve Haklar Eğitimi’ ana tema olarak belirlendi. Kongrede bu çerçevede bildiri ve poster sunumlarının yanısıra yuvarlak masa toplantıları, paneller, seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Dört kıtadan yaratıcı drama konusunda uzman akademisyen ve pratisyenlerin katıldığı 17. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri ve Kongresi kapsamında, bireyin sorunlarının farkına varması, onları tanımlaması, birey olma sorumluluğunu bireyselden toplumsal alanlara taşıması, yaşadığı toplumun ve dünyanın gereçlerine eleştirel bir yaklaşımla bakması, var olanı dönüştürüp onu özgürleşme pratiği sağlayacak yaratıcı drama temelli uygulamaları ve modelleri paylaşıp çoğaltması amaçlanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT