2.Spinoza Günleri BİLGİ’de Başlıyor

Tarihler: 04 Aralık 2009 Cuma ~ 05 Aralık 2009 Cumartesi 14:30-18:00 / 10.00-19:00

Yer: Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu

Adres: Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu Kurtuluşderesi Cad. No:47 Dolapdere Kurtuluş İstanbul

Telefon: 0212 311 73 60

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 4, 2009 ~ Ara 5, 2009
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi bu sene ikinci kez düzenlenen “Spinoza Günleri” kapsamında Arjantin, Brezilya, Almanya ve Hollanda’dan yazar ve felsefecileri, 4-5 Aralık tarihlerinde Dolapdere Kampüsü’nde bir araya getiriyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 2.Spinoza Günleri, Spinoza düşüncesini geniş kitlelere tanıtmayı ve bu düşünce üzerine düşünenleri bir araya getirerek disiplinlerarası bir bağ kurmayı amaçlıyor.

Spinoza düşüncesinin ontoloji, siyaset felsefesi, hukuk, psikoloji ve feminist kuram açısından ele alınacağı etkinliğe; Ulusal Córdoba Üniversitesi’nden (Arjantin) Diego Tatián ile Andrea Natalia Lerussi, Buenos Aires Üniversitesi’nden Maria Jimena Solé, São Paulo Üniversitesi’nden Marilena de Souza Chauí, Maria das Graças de Souza ve Marcelo Gross Villanova, Almanya’dan Spinoza-Gesellschaft’ın kurucusu Manfred Walther, Hollanda’dan Miriam van Reijen ve Spinoza Evi müdürü Theo van der Werf, Türkiye’den ise; Solmaz Zelyüt, Türker Armaner ve Reyda Ergün konuşmacı olarak katılacaklar.

İki gün süren ve çeşitli bildirilerin sunulacağı etkinlikte; Alman felsefesinde, Diderot ile Paul Celan gibi yazarların eserlerinde ve portrelerinde de Spinoza’nın izi sürülecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT