20. Edebiyat ve Kitap Günleri

Tarihler: 15 Mart 2011 Salı ~ 17 Mart 2011 Perşembe 19:00

Yer: Eyüboğlu Eğitim Kurumları Merkez Kütüphanesi

Adres: Esenevler Mahallesi Dr. Rüstem Eyüboğlu Sokak No:8 34762 Ümraniye İstanbul Ümraniye İstanbul

Telefon: 0216 522 12 12

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 15, 2011 ~ Mar 17, 2011

Eyüboğlu Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen “20. Edebiyat ve Kitap Günleri”nde bu yıl Türk Edebiyatı’nın üretken yazarlarından Rıfat Ilgaz anılacak. 15-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğe Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz’ın yanı sıra Akgün Akova, Mehmet Soydur ve Fatin Hazinedar gibi edebiyatçılar katılacak.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları tarafından geleneksel hale getirilen “20. Edebiyat ve Kitap Günleri”nde bu yıl “İki iş tuttum ömür boyu köklü. Çocukları okutmaktı ilk işim. İkincisi, yazdıklarımı çocuklara okutmak” diyerek yaşam felsefesini özetleyen Rıfat Ilgaz anılacak. 70 yayınevinin katılımıyla 16 Mart, Çarşamba günü (Eyüboğlu Eğitim Kurumları Merkez Kütüphanesi 19:00) gerçekleştirilecek olan etkinliğe Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz, Şair, Yazar ve Fotoğraf Sanatçısı Akgün Akova, Yazar Mehmet Soydur ve Şair Fatin Hazinedar katılacak.

Sokağa Rıfat Ilgaz’ın Adı Verilecek

Eyüboğlu Eğitim Kurumları bünyesinde “Kolej Kütüphane ve Medya Merkezi”, “Çamlıca İlköğretim Kütüphanesi”, “Ataşehir İlköğretim Kütüphanesi” ve “Kemerburgaz Anaokulu ve İlköğretim Okulu Kütüphanesi” olmak üzere dört kütüphane bulunuyor. Her yıl Çamlıca kampüsünde bulunan merkez kütüphanede düzenlenen anma töreninin ardından kitap raflarını birbirinden ayıran koridorlara önemli edebiyatçılardan birinin adı veriliyor. Attila İlhan, Sabahattin Eyüboğlu, Can Yücel, Sabahattin Ali gibi tanınmış yazar ve şairlerin adlarını taşıyan sokak tabelalarına bu yıl eklenecek isim ise Rıfat Ilgaz.

Birikim sağlamakta, iletişim kurmakta ve dünyayı algılamakta kitap okumanın gerekliliği yaklaşımından yola çıkarak düzenlenen Eyüboğlu Edebiyat ve Kitap Günleri, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla organize ediliyor. 3 gün süren etkinlikte öğrenciler konuk yazarlarla tanışma, söyleşi yapma, kitaplarını imzalatma, yayınevlerinin standlarını gezme fırsatı buluyor.

60 bin adet kitap

Eyüboğlu Eğitim Kurumları bünyesindeki kütüphanelerde toplam 60 bin adet kitap, 65 adet süreli yayın bulunuyor. Öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra veliler, mezunlar ve okul çalışanları da bu kitaplardan yararlanabiliyor. Kütüphaneden en çok kitap alan öğrenciler arasındansa “ayın kitap kurdu” seçiliyor. Yılsonunda en çok okuyan 3 öğrenci de plaket ile ödüllendiriliyor.

Kütüphane ve Medya Merkezi’nin bir başka önemli özelliği de Yazar İsmet Zeki Eyüboğlu koleksiyonunu bünyesinde bulundurması. Yazarın vefatından sonra ailesi tarafından kütüphaneye bağışlanan koleksiyonda 2 bin 992 Türkçe kitap, 54 Osmanlıca, 141 Almanca, 4 İngilizce, 9 Fransızca, 53 Latince kitap bulunuyor. Eyüboğlu Eğitim Kurumları da gerek kütüphanelerindeki fazla nüshaları vererek gerekse yeni kitaplar alarak ihtiyacı olan okullara ve kurumlara kitap bağışı yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT