24’üncü ARKIMEET Konferansının Konuğu İranlı Mimar Pouya Khazaeli Parsa

Tarihler: 23 Mart 2010 Salı ~ 23 Mart 2010 Salı 19:00

Yer: Bahçeşehir Üniversitesi

Adres: Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2010 ~ Mar 23, 2010

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin düzenlediği ve BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı’nın desteklediği ARKIMEET konferanslarının 24’üncüsü, İranlı mimar Pouya Khazaeli Parsa’nın katılımıyla 23 Mart 2010 Salı günü saat 19.00’da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

2003 yılından bu yana, Arkitera Mimarlık Merkezi’nin dünya çapında ünlü mimarları Türkiye’ye davet ederek mimarlıkla ilgili mesleki görüşlerini ve projelerini İstanbullu meslektaşlarına aktardığı ARKIMEET konferansları, 2010 yılı itibarıyla Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı`nın da desteğiyle yeni bir ivme kazanıyor. Bugüne kadar 25’ten fazla mimarın konuşmacı olarak katıldığı ARKIMEET konferanslarına Türkiye’ye coğrafi yakınlığı olsa da mimari üretim ortamına dair bilgilerin çok sınırlı olduğu ülkeler özellikle davet ediliyor. Bu sayede küresel mimarlık medyasındaki egemen isimlerin yerine, yakın coğrafyalardaki nitelikli ve ilginç mimari üretim süreçlerinin İstanbul’a taşınması hedefleniyor.

9 Şubat 2010 tarhinde gerçekleşen 2010 yılının ilk ARKIMEET konferansına, Hırvat mimarlık ofisi 3LHD’nin kurucu ortaklarından Sasa Begovic katılmıştı. 2010 yılının ikinci ARKIMEET konferansının konuğu ise, İran’ın en bilinen mimarlık ofislerinden Rai Studio Mimarlık Ofisi’nin kurucu ortaklarından Pouya Khazaeli Parsa. Bahçeşehir Üniversitesi’nin de katkılarıyla düzenlenen konferans, 23 Mart Salı günün saat 19.00’da Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş’taki kampüsünde gerçekleştirilecek.

Pouya Khazaeli Parsa Hakkında
1975 yılında İran`da doğan Pouya Khazaeli Parsa, 1993-2000 yılları arasında Azad Üniversitesi`nde mimarlık lisansını ve yüksek lisansını yaptı. Farsça, İngilizce ve Fransızca bilen Parsa, Eylül 1999’dan 2000 yılı Şubat’ına kadar İran`da Shirdel and Partners firmasında tasarım ekibinde Venezuela Caracas`ta İran Konsolosluk binası tasarımı projesinde görev aldı. 2002 yılı Mart-Eylül ayları arasında Naghshe-e-Jahan Pars firmasında Zimabwe`de İran konsolosluk binasını tasarlayan ekipte yer aldı. 2002 yılından 2005 yılına kadar serbest mimar olarak çalıştı. Bu süreçte İran - Mazandaran`da Darvish Residence ve Ramezan Nejad Residence projelerini ve Tahran`da 8 katlı bir binanın cephe tasarımını gerçekleştirdi. Kasım 2005`ten Haziran 2006`ya kadar Shigeru Ban`ın Paris`te bulunan Avrupa ofisindeki tasarım ekibinde bulunarak Metz Pompidou Center, Taubman Residence, Dellis cay The Hotel ve Resort Projesi, Lille de Seguin Projesi, OCMA Yarışması, Dijon (Habitation) projelerinde çalıştı. 2007 yılında Japonya`ya giderek Shigeru Ban Mimarlık`ın Tokyo`daki ofisinde çalışmaya başladı. Abu Dhabi Sheikh Zaid Milli Müzesi yarışması, Andre Balazs Hotel ve New York`ta teras katı projelerini yapan ekiple beraber çalıştı. Parsa, 2007 yılından beri İran`da bulunan Rai Studio`da yönetici olarak çalışmaktadır. Bojnurd`da konut ve Pardis`te ofis binaları tasarımı projeleri devam etmektedir, Darvishabad ve Khanehdarya`da villa projeleri ise yapım aşamasındadır.

Pouya Khazaeli Parsa, mimarlık ve şehircilik yarışması olan "A World Pavillion" yarışmasında 2004 yılında üçüncülük ödülü alan grupta yer aldı. 2005 yılında 4. Tahran Heykel Bienali`nde Kamaledin Behzad ödülüne layık görülen Parsa, Memar Award`ın İran`da inşa edilmiş en iyi konut binası ödülünü 2006`da ikincilik, 2009`da ise birincilikle kazandı.

Parsa`nın işlerinden bazıları 2002 yılından günümüze Golestaneh, Memar, Domus, the Phaidon Atlas of 21st Century gibi yayınlarda yer aldı.

30 Eylül-3 Ekim 2010 tarihlerinde düzenlenecek BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı`na kadar en az dört ARKIMEET konferansı daha düzenlenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT