3. KALİTELİ VE GÜVENİLİR GIDA İÇİN AKDENİZ ÇALIŞMA GÜNLERİ 2008-2010
Kaliteli ve Güvenilir Gıda için Akdeniz Çalışma Günleri’nin (AÇG) 4’üncü Konferansı 16 Nisan’da Casa d`Italia’da gerçekleştirilecektir.
2008–2010 AÇG, ‘’Akdeniz Ürünlerinin güvenirliliği, kalitesi ve tanınırlılığı‘’ ana teması ile 2008 yılı içerisinde Roma ve Tiran, 2009 yılında ise Kahire’de başarı bir organizasyon ile gerçekleştirilmiştir. Sürecin Türkiye durağı ise Türk Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret ve Sanayi Bakanlığı katkıları, İtalyan Büyükelçiliği ve İtalyan Kültür Merkezi’nin işbirliğinin yanı sıra İtalyan ve Avrupalı yetkililer ve farklı firma ve üniversitelerden uzmanların katılımı ile gerçekleştirilecektir.
Coğrafi işaretler, organik ürünler ve bu ürünlerin yerel ve uluslararası pazarda restoran ve turizm yolu ile değerlendirilmesi çalışma gününün ve karşılaştırmaların ana konusunu teşkil etmektedir. Konferans esnasında, Akdeniz ve özellikle Türkiye ile ilgili olarak kaliteli üretimin tüm hukuki, ekonomik, politik ve ticari boyutları tartışılacaktır.
AÇG, İtalyan Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu olan Istituto Mediterraneo di Certificazione (IMC) ile İtalyan Tuscia ve Siena Üniversiteleri arasında Gıda Kalitesi için Araştırma ve Eğitim Konsorsiyumu olan RIFOSAL tarafından, organize edilen ve Akdeniz’de yayılan kalıcı bir girişimdir. ‘’Kaliteli ve Güvenilir Gıda için Akdeniz Çalışma Günleri”, Milletlerarası Akdeniz Yüksek Zirai Etütler Merkezi, Fransa (MAYZEM), Akdeniz Tarım Enstitüsü Bari, İtalya (IAMB), Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP), Cenevre merkezli Uluslararası İtalyan Daimi Temsilciliği, İtalya Tarım ve Gıda ve Orman Politikaları Bakanlığı’nın (MİPAF) ortaklaşa çalışması ile organize edilmektedir. AÇG 2008-2010 dönemi, 2010 sonbaharda Barselona’da yapılacak ve Çalışma Günleri’nin sonuçlarının sunulacağı final konferansı ile kapanacaktır.
Zaman ve Yer: Konferans, 16 Nisan 2010`da 09.00’da Casa d`Italia’da başlayacaktır.
Çalışma Günü`ne katılım ücretsiz olup, önceden kayıt olmak gerekmektedir.
Tel: 0312 232 54 32
Fax: 0312 232 50 00