4. Stratejist Zirvesi

Tarihler: 14 Haziran 2005 Salı ~ 16 Haziran 2005 Perşembe 14-15-16 Haziran 2005

Yer: Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi

Adres: Harbiye Harbiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 14, 2005 ~ Haz 16, 2005
Lütfi Kırdar’da yapılacak zirve son yıllara damgasını vuran yönetimsel kavramları gündemine taşıyacak.
4. Stratejist Zirvesi 14-16 Haziran’da

Management Centre Türkiye ve Eventus tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Stratejist Zirvesi, dünyada yeni tartışılmaya başlanan “Yeni Normal”, “Karaoke Kapitalizmi” ve “Spagetti Organizasyonu” kavramlarını üst düzey yöneticilerin gündemine taşıyacak. Dünyadaki değişime ayak uydurmak ve yeni stratejiler geliştirebilmekiçin yol göstermeyi amaçlayan zirve, 14 - 16 Haziran tarihleri arasına Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Üst düzey yöneticilere yönelik Stratejist Zirvesi bu yıl yepyeni kavramları gündeme getiriyor. İş dünyasında var olma ve ayakta kalma mücadelesini şekillendiren “Yeni Normal”, “Karaoke Kapitalizmi” ve “Spagetti Organizasyonu” gibi yepyeni kavramlar, zirvede her biri kendi alanında yönetim otoritesi kabul edilen isimler tarafından ayrıntılarıyla ele alınacak.

Dünya Yönetim Otoriteleri Stratejist’te
Stefano E. D’Anna, Paul Blackhurst, Sydney Finkelstein, Jonas Ridderstale, Lars Kolind, James Uehling, Andreas Rueter, Rauf Ateş ve Stuart Crainer & Des Dearlove gibi isimler tarafından farklı açılardan ele alınacak olan “Yeni Normal” kavramı ilk olarak Amerikalı teknoloji yatırımı danışmanı ve fon yöneticisi Roger McNamee tarafından kullanıldı. Dünyada son iki yıldır tartışılan bir kavram olan “Yeni Normal”, son birkaç yılda yaşanan gelişmeler sonrasında doğru hareket edip varolmaya devam etmek isteyenlerin yapması gerekenleri tanımlamayı amaçlıyor.

Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin yeni yönetim şekillerini biçimlendirmelerine yardımcı olmayı hedefleyen 4. Stratejist Zirvesi, bu yıl 2.’si yapılacak Executive Life Style Fuarı’na da evsahipliği yapacak. Executive Life Style, hayatı yoğun yaşayan üst düzey yöneticileri seçkin hayat tarzının simgeleri ile buluşturacak.

“Yeni Normal”in Hikayesi
1950 ile 1980 arasında özelikle kalkınma süreçlerinde ve teknolojide yaşanan temel gelişmeler sonrası yaklaşık 20 yıl süren büyük bir değişim sürecine giren dünya, 2000’li yıllardan sonra küresel boyutta çok daha hızlı bir biçimde farklılaşmaya başladı. Teknolojinin geldiği nokta ve kuvvetli ekonomi, iş dünyasında ve dünyadaki genel dengesizliği perdeledi ancak belirsizlik durumlarının kendini eskisinden daha güçlü hissettirmesine engel olamadı.
Terör, kurumsal skandallar, iflas eden dünya devi şirketler, dünya çapında küçülen ekonomiler, batan bankalar, geri dönmeyen milyarlarca dolarlık yatırımlar gibi yeni şartların ve durumların konuşulduğu dünya gündeminde Yeni Normal bu şartları doğru okumayı ve yol gösterici olmayı hedefliyor. “Yenilikçi düşünme, akılcı adaptasyon, ilkelerden taviz vermeden dürüstlük ve iş ahlakını destekleyerek sağlam, bütünlükçü ve sürekli uygulamalar” öneren Yeni Normal, neler getireceği kestirilemeyen yakın ve orta vadeli gelecekte ayakta kalma stratejilerini ortaya koymaya çalışıyor
Stratejist 2005’te katılımcılarla buluşacak birkaç isim ise şöyle:
- Dünyada şu anda çok satanlar listesinde yer alan “Tanrılar Okulu” kitabının yazarı “Stefano E. D’Anna,
- Dünyanın ilk 50 gurusu arasında sayılan 3 isim: Danışman, eğitmen, koç ve lider Paul Blackhurst, “Başarıyı değil başarısızlığı anlatan Prof. Dr. Sydney Finkelstein ve “Karaoke Kapitalizmi” kavramını ortaya koyan Dr. Jonas Ridderstale,
- 1990’larda üzerinde en çok araştırma yapılan işi kurumlarından biri olan “The Spaghetti Organisation / Spagetti Organizasyonu” kavramının yaratıcısı olan Lars Kolind,
- “Kurumsal kimlik” olgusunun Amerikan iş dünyasında geliştirilmesinde liderlik eden James Uehling,
- Capital Dergisi Yayın Yönetmeni M. Rauf Ateş,
- Yönetim konusunda 9 ayrı kitabı bulunan rekabet stratejisi ve değişim yönetimi uzmanı Tony Manning.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT