9 Mayıs Avrupa Günü BİLGi’DE Kutlanıyor

Tarihler: 09 Mayıs 2008 Cuma ~ 09 Mayıs 2008 Cuma 9 Mayıs Cuma Saat 14:30

Yer: santralistanbul

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 9, 2008 ~ May 9, 2008
9 Mayıs Avrupa Günü BİLGi’DE Kutlanıyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü ve Türkiye Avrupa Vakfı “9 Mayıs Avrupa Günü” kapsamında “İnişli Çıkışlı AB:Türkiye – AB ilişkilerinde Gelinen Nokta” başlıklı bir panel düzenliyor. Etkinlik, 9 Mayıs Cuma günü santralistanbul’da gerçekleşecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü ve Türkiye Avrupa Vakfı işbirliği ile düzenlenen “İnişli Çıkışlı AB: Türkiye – AB İlişkilerinde Gelinen Nokta” başlıklı panelde, Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerinde yaşanan gelişmeler ele alınacak.
Açılış konuşmalarını, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Aydın Uğur, Türkiye Avrupa Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Müezzinoğlu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü Müdürü Ayhan Kaya’nın yapacağı panele, gazeteci ve akademisyenler de konuşmacı olarak katılacaklar.
Etkinlik ilgilenen herkesin katılımına açık.

9 Mayıs Avrupa Günü
Avrupa Birliği’nin kurulmasına giden yolda ilk adım, 9 Mayıs 1950 tarihinde atıldı. Dönemin Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schumann, Paris’te uluslararası ajanslara, Fransa, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerini “Avrupa federasyonunun temellerini oluşturmak üzere” kömür ve çelik üretimlerini birleştirmeye davet eden bir deklarasyon okudu. Avrupa bütünleşmesinde ilk adım, Belçika, Almanya, Fransa, İtalya, Lüksemburg ve Hollanda’nın kömür ve çelikte ortak bir pazar kurmasıyla gerçekleşti. AB ile 1959’dan beri yakın bir işbirliği içinde olan Türkiye, 3 Ekim 2005’ten beri katılım müzakerelerini sürdürüyor.
“İnişli Çıkışlı AB: Türkiye - AB İlişkilerinde Gelinen Nokta”
9 Mayıs 2008 Cuma / 14:30
santralistanbul - Enerji Müzesi Salonu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT