A Soul for Europe - İstanbul Forumu: Küresel Sorunlar, Kültür Vizyonları

Tarihler: 11 Ekim 2010 Pazartesi ~ 13 Ekim 2010 Çarşamba

Yer: Tophane-i Amire Kültür Merkezi

Nereden Alınır: http://www.europist.net/asfe/tr/

Adres: Meclis-i Mebusan Caddesi No: 24 Fındıklı Beyoğlu İstanbul Fındıklı İstanbul

Telefon: 0212 252 16 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 11, 2010 ~ Eki 13, 2010

A Soul for Europe - İstanbul Forumu: Küresel Sorunlar, Kültür Vizyonları

Politika, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından üst düzey kişilerin yanı sıra birçok farklı ülkeden genç Avrupa’lıları bir araya getiren A Soul for Europe 12–13 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

A Soul for Europe (ASFE), Avrupa’nın gelişiminde kültür faktörünü bir strateji olarak yaygınlaştırmayı amaçlayan bir sivil toplum girişimidir. 2004 yılı Berlin Konferansı’ndan bu yana uluslararası çapta başarılara imza atan A Soul for Europe’ ta siyaset, bilim, sanat ve iş dünyasından birçok önemli isim görüşlerini paylaşacak.

“Yaşamımız ve yaşam alanımızı şekillendirecek olan bizleriz. Kentimizi, ülkemizi, geleceğin Avrupa’sını ve hatta dünyayı şekillendirecek olan yalnız siyasetçiler değil, bizler olmalıyız, bireyler olmalı, sivil toplum olmalı. Günümüzde karşı karşıya olduğumuz küresel sorunlarla başa çıkabilmek için hepimiz sorumluluk üstlenmeliyiz. Siyaset, sivil toplum ve iş dünyası birlikte düşünüp birlikte hareket etmeli. İşte burada kültür çok önemli bir rol oynuyor.”

“A Soul for Europe” İstanbul Forumu’nda bu bağlamda gerçekleştirilecek tartışmalarla somut sonuçlar elde etmeyi amaçlanıyor: Sivil toplum ve siyaseti bir araya getiren platformlar oluşturan “A Soul for Europe”, bu kez bir Kültür ve Ekonomi Platformu’nun kurulmasına önayak olacak, Kültür ve Ekonomi Platformu’na küresel bir vizyon oluşturacak: ekonomik kriz, sosyo-kültürel kutuplaşmalar, iklim değişiklikleri gibi yaşamsal sorunlara kültür politikaları ne şekilde katkıda bulunabilir? Avrupa’nın kültür politikaları konusunda dünya üzerindeki pozisyonu nedir? Küresel bir kent olarak bulunduğu konum itibariyle İstanbul’un kültürel gücü, bunun toplumsal yaşama, siyaset ve ekonomiye etkileri yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde kollektif yarar sağlanabilecek şekilde nasıl geliştirilir? Avrupa kültür ve ekonomi platformunun buradaki rolü ne olabilir? gibi sorulara cevaplar aranacak.

Avrupa Kültür Derneği, TÜSİAD, Mimar Sinan Üniversitesi, Felix Meritis Vakfı, Stiftung Berlin Zukunft gibi pek çok önemli kurum ve kuruluşun desteklediği A Soul For Europe Forumu’na Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur, İstanbul 2010 AKB Ajansı Başkanı Şekib Avdagiç, yönetmen Derviş Zaim, oyuncu Mehmet Ali Alabora, sanat eleştirmeni Beral Madra, sanatçı Kutluğ Ataman, ekonomist Özgür Uçkan ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Hannes Swoboda, Sosyolog Nilüfer Göle gibi pek çok önemli isim konuşmacı olarak davetli. Katılım için online kayıt yaptırmak gerekiyor.
Konsept ve program için: www.europist.net/asfe/tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT